Skip to main content
Snabb örtmarinerad fläskkotlett

Snabb örtmarinerad fläskkotlett

och fräsch couscous-sallad med pinjenötter

Laga något snabbt och enkelt, med inspiration från Medelhavet! Örtmarinerad fläskkotlett får sällskap av en fräsch sallad med couscous och smak av harissa och citron. En krämig klick gräddfil blir pricken över i.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Under 650 kcal
Nyttig
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Fläskkotlett, örtmarinerad

4 g

Harissakrydda

100 g

Couscous

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)

2 st

Tomat

1 st

Gurka

1 st

Bladpersilja

1 st

Schalottenlök

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Citron

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till couscous

½ msk

Olja till couscous

¼ tsk

Socker till inläggning

Näringsvärden

Energi (kJ)2218 kJ
Energi (kcal)530 kcal
Fett20.2 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater51.4 g
varav socker9.2 g
Kostfiber7.2 g
Protein33.3 g
Salt3.4 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium25.2 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

1

Värm upp en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.

Häll vatten, kycklingbuljong och harissakrydda i kastrullen och koka upp.

Rör i couscous och olivolja. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

2

Under tiden, halvera schalottenlök och skär den i tunna skivor.

Halvera citron.

Blanda en skvätt citronsaft, en nypa salt och socker i en stor skål. Vänd schalottenlök i lagen och ställ åt sidan.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek kött i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

3

Under tiden, grovhacka tomat och gurka.

Riv persilja i grova bitar.

Vänd ner tomat, gurka, persilja, pinjenötter och couscous i skålen med schalottenlök innan servering. 

4

Lägg upp couscous-sallad och kött på tallrikar.

Servera med en klick gräddfil.