
Trött och hungrig och på jakt efter en rätt som går supersnabbt att svänga ihop? Vi har lösningen! Pasta är en riktig vardagshjälte i köket – lätt att laga och något som alla gillar. I kväll bjuder vi på tortelloni i en svampsås med matlagningsgrädde, misopasta, tomater, vitlök och ost. Toppa med rucola och paprika och middagen är serverad.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Svamptortelloni
(Innehåller: Vete, Ägg, Gluten, Mjölk Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Tomat
150 g
Portabello
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
2 st
Vitlöksklyfta
40 g
Rucola
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
10 g
Finriven ost
(Innehåller: Ägg, Mjölk)
15 g
Misopasta
(Innehåller: Vete, Gluten, Soja)
½ st
Paprika
1 msk
Olja till stekning
1 dl
Vatten till sås
2 msk
Smör till sås

Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka tomat och svamp.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp i 3–4 min, eller tills brynt.
Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt tomat, matlagningsgrädde, buljong, misopasta, finriven ost, vatten, tortelloni och smör till stekpannan och rör om.
Sjud tills såsen tjocknar något och pastan är ”al dente”, 3–4 min.
Under tiden, skölj rucola.
Grovhacka paprika.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Lägg upp tortelloni i skålar.
Toppa med rucola och paprika.
Ringla eventuellt över lite olivolja.