
Trött och hungrig och på jakt efter en rätt som går supersnabbt att svänga ihop? Vi har lösningen! Pasta är en riktig vardagshjälte i köket – lätt att laga och något som alla gillar. I kväll bjuder vi på tortelloni i en svampsås med matlagningsgrädde, misopasta, tomater, vitlök och ost. Toppa med rucola och middagen är serverad.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Tomat
150 g
Portabello
15 g
Misopasta
(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)
½ paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
300 g
Svamptortelloni
(Innehåller: Gluten, Vete, Mjölk, Ägg Kan innehålla spår av: Soja, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Blötdjur, Senap, Selleri)
40 g
Rucola
10 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 dl
Vatten (steg 3)
2 msk
Smör (steg 3)

Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka tomat och svamp.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp i 3–4 min, eller tills brynt.
Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt i tomat, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong, misopasta [1/2 paket, 2P], finriven ost [1/2 paket, 2P], vatten [1 dl | 2 dl], tortelloni och smör [2 msk | 4 msk] till stekpannan, och rör om.
Sjud tills såsen tjocknar något och pastan är "al dente", 3–4 min.
Under tiden, skölj rucola.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Lägg upp tortelloni i skålar.
Toppa med rucola.
Ringla eventuellt över lite olivolja.