Skip to main content
Snabb miso- och svamptortelloni
Snabb miso- och svamptortelloni

Snabb miso- och svamptortelloni

med tomat, finriven ost och rucola

Trött och hungrig och på jakt efter en rätt som går supersnabbt att svänga ihop? Vi har lösningen! Pasta är en riktig vardagshjälte i köket – lätt att laga och något som alla gillar. I kväll bjuder vi på tortelloni i en svampsås med matlagningsgrädde, misopasta, tomater, vitlök och ost. Toppa med rucola och paprika och middagen är serverad.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Egg
Gluten
Milk
Celery
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Svamptortelloni

1 st

Tomat

150 g

Portabello

75 ml

Matlagningsgrädde

2 st

Vitlöksklyfta

40 g

Rucola

4 g

Grönsaksbuljong

10 g

Finriven ost

15 g

Misopasta

½ st

Paprika

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

1 dl

Vatten till sås

2 msk

Smör till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3176 kJ
Energi (kcal)759 kcal
Fett44.3 g
varav mättat21.6 g
Kolhydrater68 g
varav socker11.8 g
Kostfiber2.8 g
Protein22.2 g
Salt3.8 g
Trans Fat0.1 g
Potassium423 mg
Calcium12.8 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka tomat och svamp.

Stek svamp
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp i 3–4 min, eller tills brynt.

Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Laga sås
3

Tillsätt tomat, matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, misopasta, finriven ost, vatten, tortelloni och smör till stekpannan och rör om.

Sjud tills såsen tjocknar något och pastan är ”al dente”, 3–4 min.

Under tiden, skölj rucola.

Grovhacka paprika.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Servera
4

Lägg upp tortelloni i skålar.

Toppa med rucola och paprika.

Ringla eventuellt över lite olivolja.