Snabb miso- och svamptortelloni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb miso- och svamptortelloni

Snabb miso- och svamptortelloni

med finriven ost och rucola

Trött och hungrig och på jakt efter en rätt som går supersnabbt att svänga ihop? Vi har lösningen! Pasta är en riktig vardagshjälte i köket – lätt att laga och något som alla gillar. I kväll bjuder vi på tortelloni i en svampsås med matlagningsgrädde, misopasta, tomater, vitlök och ost. Toppa med rucola och middagen är serverad.

Taggar:
Vegetarisk
Snabb
Supersnabb
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Selleri
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Svamptortelloni

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja, Fisk, Blötdjur, Nötter, Selleri, Kräftdjur)

1 st

Tomat

150 g

Portabello

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

2 st

Vitlöksklyfta

40 g

Rucola

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

10 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

15 g

Misopasta

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

1 dl

Vatten till sås

2 msk

Smör till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3127 kJ
Energi (kcal)747 kcal
Fett44.5 g
varav mättat21.6 g
Kolhydrater65.6 g
varav socker9.6 g
Protein21.9 g
Salt3.8 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka tomat och svamp.

Stek svamp
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp i 3–4 min, eller tills brynt.

Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Laga sås
3

Tillsätt i tomat, matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, misopasta, finriven ost, vatten, tortelloni och smör till stekpannan, och rör om.

Sjud tills såsen tjocknar något och pastan är "al dente", 3–4 min.

Under tiden, skölj rucola.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Servera
4

Lägg upp tortelloni i skålar.

Toppa med rucola.

Ringla eventuellt över lite olivolja.