Trött och hungrig och på jakt efter en rätt som går supersnabbt att svänga ihop? Vi har lösningen! Pasta är en riktig vardagshjälte i köket – lätt att laga och något som alla gillar. I kväll bjuder vi på tortelloni i en svampsås med matlagningsgrädde, misopasta, tomater, vitlök och ost. Toppa med rucola och middagen är serverad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Tomat
150 g
Portabello
15 g
Misopasta
(Innehåller Soja, Gluten, Vete)
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
300 g
Svamptortelloni
(Innehåller Gluten, Vete, Mjölk, Ägg Kan innehålla Soja, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Blötdjur, Senap, Selleri)
40 g
Rucola
10 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 dl
Vatten (steg 3)
2 msk
Smör (steg 3)
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka tomat och svamp.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp i 3–4 min, eller tills brynt.
Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt tomat, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong, misopasta [1/2 paket, 2P], finriven ost [1/2 paket, 2P], vatten [1 dl | 2 dl], tortelloni och smör [2 msk | 4 msk] till stekpannan, och rör om.
Sjud tills såsen tjocknar något och pastan är "al dente", 3–4 min.
Under tiden, skölj rucola.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Lägg upp tortelloni i skålar.
Toppa med rucola.
Ringla eventuellt över lite olivolja.