Skip to main content
Snabb mexikansk halloumibowl

Snabb mexikansk halloumibowl

med majssalsa och knapriga tortillachips

Gör middagsupplevelsen till en riktig fiesta med vår mexikanska halloumibowl! Den texmexkryddade halloumin serveras på en bädd av kokt ris tillsammans med en härligt färgglad majssalsa, tortillachips och en klick gräddfil. Snabbt, enkelt och gott!

Taggar:
Supersnabb
Glutenfri
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Halloumi

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Majs

½ st

Lök

1 st

Koriander

250 g

Körsbärstomater

1 st

Citrusfrukt

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

5 g

Tex-Mex

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla spår av: Mjölk)

150 g

Basmatiris

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)4060 kJ
Energi (kcal)970 kcal
Fett45.5 g
varav mättat22.4 g
Kolhydrater111.7 g
varav socker14.1 g
Protein33.5 g
Salt5.7 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila tills servering. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda salsa
2

Under tiden, finhacka lök.

Halvera körsbärstomater.

Häll av majs.

Halvera citrusfrukt.

Blanda lök, tomat, majs, en skvätt citrussaft, salt och olivolja i en stor skål.

Riv korianderblad i grova bitar, vänd ner i skålen och ställ åt sidan.

Stek halloumi
3

Skär halloumi i tunna skivor (2 per person) och krydda med Tex-Mex.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek halloumi i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Servera
4

Lägg upp ris i djupa tallrikar och toppa med halloumi och majssalsa.

Servera med en klick gräddfil och tortillachips.