
Gör middagsupplevelsen till en riktig fiesta med vår mexikanska halloumibowl! Den texmexkryddade halloumin serveras på en bädd av kokt ris tillsammans med en härligt färgglad majssalsa, tortillachips och en klick gräddfil. Snabbt, enkelt och gott!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
200 g
Halloumi
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Majs
½ st
Lök
1 st
Koriander
250 g
Körsbärstomater
1 st
Citrusfrukt
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
5 g
Tex-Mex
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
150 g
Basmatiris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, finhacka lök.
Halvera körsbärstomater.
Häll av majs.
Halvera citrusfrukt.
Blanda lök, tomat, majs, en skvätt citrussaft, salt och olivolja i en stor skål.
Riv korianderblad i grova bitar, vänd ner i skålen och ställ åt sidan.

Skär halloumi i tunna skivor (2 per person) och krydda med Tex-Mex.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek halloumi i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Lägg upp ris i djupa tallrikar och toppa med halloumi och majssalsa.
Servera med en klick gräddfil och tortillachips.