topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb kycklingwok

Snabb kycklingwok

med jasminris och stekta grönsaker

Varsågod - en perfekt rätt att servera när middagen ska gå fort! På ynka 25 minuter wokar du ihop kycklingstrimlor med krispiga grönsaker med en smakrik kryddblandning och krämig kokosmjölk. Servera med fluffigt jasminris och koriander, och njut av varje tugga.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Mjölkfri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Strimlad kycklinglårfilé

200

Kokosmjölk

8

Ga-Laksa

150

Jasminris

2

Morot

2

Vitlöksklyfta

1

Chili flakes

150

Förskuren spetskål

1

Lime

1

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 3)

1

Olivolja (steg 2)

½

Socker (steg 3)

½

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)846 kcal
Energi (kJ)3539 kJ
Fett41.05 g
varav mättat21.8 g
Kolhydrater77.96 g
varav socker13.2 g
Protein44.43 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered morot & vitlök
2

Riv morot. Finhacka (eller pressa) vitlök. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt kyckling och en nypa salt. Stek i 3-4 min. Tillsätt morot, vitlök, Ga-laksa och en nypa chili flakes. Stek i 2-3 min. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Koka kycklingwok
3

Sänk till medelhög värme. Tillsätt kokosmjölk, vatten [1/2 dl | 1 dl], socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar till stekpannan. Koka i 2-3 min, eller till såsen tjocknat något. Tillsätt spetskål och koka till den har mjuknat, 1 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Smaksätt med limejuice
4

Halvera lime. Smaksätt woken med limejuice.

Förbered garnering
5

Finhacka salladslök.

Servera
6

Lägg upp ris och kycklingwok på era tallrikar. Garnera med salladslök och en nypa chili flakes efter smak.