Snabb kryddig kycklingbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb kryddig kycklingbowl

Snabb kryddig kycklingbowl

med tabbouleh och torkade tranbär

Denna supergoda kycklingbowl med tabbouleh och massor av härliga grönsaker svänger du ihop på nolltid! Vi kokar bulgur och steker samtidigt kycklingstrimlor med vår kryddblandning Hello Sunrise och chili flakes. Sedan rör vi ner spenat, gurka, tomat, persilja och torkade tranbär i den färdigkokta bulguren, och så är vår tabbouleh färdig. Vi serverar vår kycklingbowl med en svalkande klick yoghurt på toppen.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Max 50g kolhydrater
Under 650 kcal
Allergener:
Selleri
Senap
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

1 g

Chiliflakes

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Kycklingbuljong

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Citron

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Tomat

1 st

Gurka

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2208 kJ
Energi (kcal)528 kcal
Fett18.1 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater45 g
varav socker13.6 g
Protein45.3 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl]. Rör i bulgur, kycklingbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Under tiden, blanda kyckling, Hello Sunrise och chiliflakes i en medelstor skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Förbered råvaror
2

Skölj spenat.

Grovhacka tomat, persilja och gurka.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd då och då.

Rör ner gurka, spenat, tomat, persilja, salt [1/2 tsk | 1 tsk], citronsaft [1 msk | 2 msk], olivolja [1 msk | 2 msk] och tranbär i bulgur precis innan servering.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
4

Lägg upp tabbouleh i skålar.

Toppa med kyckling och en klick yoghurt.