
På jakt efter ett snabbt middagsrecept? Med vår krämiga kyckling- och svampgryta som serveras med fluffigt jasminris och dragon- och vitlöksolja kan du njuta av en fulländad måltid som du svänger ihop på bara 15 minuter.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
150 g
Champinjoner, skivade
4 g
Kycklingbuljong
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
15 g
Senap
(Innehåller: Senap)
1 st
Dragon
1 st
Lök
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Jasminris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1.5 msk
Olja till örtolja
½ msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till kött
1 msk
Mjöl till sås
1 dl
Vatten till sås

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.
Under tiden, finhacka dragon och finhacka eller pressa vitlök.
Blanda dragon, olivolja, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling, lök och svamp och krydda med salt. Stek i 3–4 min, eller tills svamp är mjuk. Vänd då och då.
Tillsätt mjöl och vänd runt. Stek i 30 sek.

Sänk till medelvärme och tillsätt kycklingbuljong, senap, matlagningsgrädde och vatten.
Sjud i 1 min, tills något tjocknat och kyckling är genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Lägg upp ris och kycklinggryta i djupa tallrikar.
Ringla över dragonolja.