Snabb krämig kyckling- och svampgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb krämig kyckling- och svampgryta

Snabb krämig kyckling- och svampgryta

med jasminris och dragonolja

På jakt efter ett snabbt middagsrecept? Med vår krämiga kyckling- och svampgryta som serveras med fluffigt jasminris och dragon- och vitlöksolja kan du njuta av en fulländad måltid som du svänger ihop på bara 15 minuter.

Taggar:
Supersnabb
Allergener:
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 st

Champinjoner, skivade

4 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

15 g

Senap

(Innehåller Senap)

1 portionspåse

Dragon

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1.5 msk

Olja till örtolja

½ msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till kött

1 msk

Mjöl till sås

1 dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3619 kJ
Energi (kcal)865 kcal
Fett44.1 g
varav mättat20.4 g
Kolhydrater92.9 g
varav socker7.8 g
Protein45.7 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.

Under tiden, finhacka dragon och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda dragon, olivolja, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Stek kyckling
2

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling, lök och svamp och krydda med salt. Stek i 3–4 min, eller tills svamp är mjuk. Vänd då och då.

Tillsätt mjöl och vänd runt. Stek i 30 sek.

Laga gryta
3

Sänk till medelvärme och tillsätt kycklingbuljong, senap, matlagningsgrädde och vatten.

Sjud i 1 min, tills något tjocknat och kyckling är genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
4

Lägg upp ris och kycklinggryta i djupa tallrikar.

Ringla över dragonolja.