Korma är en klassisk och krämig indisk gryträtt med mild smak. Vi låter kolja puttra i en sås på kokosmjölk som vi smaksätter med gul currypasta, citrusfruktsaft och vår egen kryddblandning Milda Mahal och serverar den med fluffigt basmatiris. En fräsch sallad med tomat, gurka, koriander och morot blir ett snabbt och gott tillbehör till denna enkla rätt, som du svänger ihop på nolltid.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Morot, Julienne
1 st
Koriander
1 st
Gurka
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1 st
Citrusfrukt
1 st
Tomat
20 g
Gul currypasta
(Innehåller: Senap)
150 g
Basmatiris
180 ml
Kokosmjölk
4 g
Milda Mahal
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
2 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs gul currypasta och Milda Mahal i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt kokosmjölk, vatten, sojasås och salt. Koka upp och sänk till medellåg värme.
Tillsätt fisk och sjud i 2–3 min. Vänd fisk och sjud i ytterligare 2–3 min, eller tills genomkokt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!
Under tiden, grovhacka tomat och gurka.
Riv korianderblad i grova bitar med händerna.
Blanda tomat, koriander, morot, gurka, salt och olivolja i en skål.
Halvera citrusfrukt.
Smaka av korma med citrusfruktsaft.
Lägg upp ris och sallad i djupa tallrikar.
Toppa ris med koljakorma.