Skip to main content
Snabb koljakorma

Snabb koljakorma

med gurk-, tomat- och koriandersallad

Korma är en klassisk och krämig indisk gryträtt med mild smak. Vi låter kolja puttra i en sås på kokosmjölk som vi smaksätter med gul currypasta, citrusfruktsaft och vår egen kryddblandning Milda Mahal och serverar den med fluffigt basmatiris. En fräsch sallad med tomat, gurka, koriander och morot blir ett snabbt och gott tillbehör till denna enkla rätt, som du svänger ihop på nolltid.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Mjölkfri
Laga mig först
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Morot, Julienne

1 st

Koriander

1 st

Gurka

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

1 st

Citrusfrukt

1 st

Tomat

20 g

Gul currypasta

(Innehåller: Senap)

150 g

Basmatiris

180 ml

Kokosmjölk

4 g

Milda Mahal

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

2 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3075 kJ
Energi (kcal)735 kcal
Fett31.8 g
varav mättat16 g
Kolhydrater77.8 g
varav socker8.8 g
Protein38.9 g
Salt4.8 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Tillaga fisk
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs gul currypasta och Milda Mahal i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt kokosmjölk, vatten, sojasås och salt. Koka upp och sänk till medellåg värme.

Tillsätt fisk och sjud i 2–3 min. Vänd fisk och sjud i ytterligare 2–3 min, eller tills genomkokt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Blanda sallad
3

Under tiden, grovhacka tomat och gurka.

Riv korianderblad i grova bitar med händerna.

Blanda tomat, koriander, morot, gurka, salt och olivolja i en skål.

Halvera citrusfrukt.

Smaka av korma med citrusfruktsaft.

Servera
4

Lägg upp ris och sallad i djupa tallrikar.

Toppa ris med koljakorma.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image