Snabb Arrabiata på blandfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb Arrabiata på blandfärs

Snabb Arrabiata på blandfärs

med stekta körsbärstomater och färsk basilika

Härlig mysmat med sting som kommer att slukas av hela familjen, ikväll ska vi nämligen ha pasta arrabiata-style. Arrabiata betyder “arg” på italienska, och betonar att poängen med rätten är att den ska vara stark. Vi lagar en mustig sås med blandfärs, schalottenlök, paprika, körsbärstomater, vitlök och chili. Samtidigt kokar vi spaghetti, som vi sen blandar med såsen. Vi toppar med ost och basilika och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Stark
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 burk

Tomatpuré

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

1 st

Schalottenlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 g

Chiliflakes

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Paprika

4 g

Vitlöksflörter

125 g

Körsbärstomater

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

250 g

Blandfärs

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3374 kJ
Energi (kcal)806 kcal
Fett33.6 g
varav mättat14 g
Kolhydrater83.3 g
varav socker16.4 g
Protein41.6 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8-9 min, eller tills "al dente".

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resterande vatten, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja. 

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök. 

Stek färs och grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blandfärs, schalottenlök, körsbärstomater, paprika och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4-5 min, eller tills köttfärsen är brynt och grönsaker är mjuka. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Koka sås
4

Tillsätt vitlök, Vitlöksflörter och chili flakes till stekpannan. Stek i 1-2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt balsamvinäger, tomatpuré, pastavatten [11/2 dl | 3 dl] och socker [1/2 tsk | 1 tsk]. Rör om och sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt pasta och ost
5

Tillsätt pasta och hälften av osten till stekpannan, och blanda väl.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Riv basilikablad.

Strö över basilika och resterande ost.