HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSmörstekta Vitlöksräkor
topBanner
Smörstekta vitlöksräkor

Smörstekta vitlöksräkor

med potatissallad, picklad gurka och dill

Ja men du hör ju själv så gott! Fram med grillspetten ur kökslådorna, smöret och stekpannan och fräs dessa delikatesser med vitlök och kärlek. Servera med uppfriskande picklad gurka och krämig potatissallad du gör på nypotatis, majo, dill och gräslök. En härlig sommarrätt som är klar på under halvtimmen och ger dig tid att njuta av sommarkvällen istället.

Allergener:äggsenapsulfiterkräftdjurmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Gurka

25 ml

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

150 g

Morot

efter behov

Dill

¼ tsk

Nypotatis

efter behov

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

3 msk

Räkor

(Innehållersulfiter, kräftdjur)

Rödlök

Vitlöksklyfta

Gräslök

Citron

Ingår inte i din leverans

Smör* efter behov

(Innehållermjölk)

Salt*

Socker*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)620.278 kJ
Energi (kcal)148.25 kcal
Fett9.4 g
varav mättat1 g
Kolhydrater0.4625 g
varav socker0.4 g
Protein14 g
Salt1.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Dela oskalad nypotatis på mitten. Koka potatisen med en nypa salt* i 10-12 min tills den är mjuk.

2

Riv gurka i långa remsor med en grönsaksskalare. Blanda gurka, vatten* [3 msk, 2 pers | 6 msk, 4 pers], vitvinsvinäger, en nypa salt* och socker* i en skål och ställ åt sidan.

3

Finhacka vitlök. Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Riv oskalad morot. Finhacka dill och gräslök. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

4

Skala räkor och trä upp dem på träspetten, räkna med 2 spett per person. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en stor stekpanna. Fräs vitlök och räkor i 3-4 min, eller tills räkorna är genomstekta. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

5

Häll av vattnet från potatisen och lägg tillbaka dem i kastrullen. Tillsätt majonnäs, salt*, morotsriv, rödlök, citronzest, en skvätt citronjuice, gräslök och hälften av dillen. Smaksätt med en nypa salt* och peppar* och blanda runt väl.

6

Häll av lagen från gurkan. Fördela potatissallad, vitlöksfrästa räkor och picklad gurka mellan era tallrikar. Garnera med resterande dill och servera med citronklyftor vid sidan av.