Smörstekta vitlöksräkor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Smörstekta vitlöksräkor

Smörstekta vitlöksräkor

med potatissallad, picklad gurka och dill

Ja men du hör ju själv så gott! Fram med grillspetten ur kökslådorna, smöret och stekpannan och fräs dessa delikatesser med vitlök och kärlek. Servera med uppfriskande picklad gurka och krämig potatissallad du gör på nypotatis, majo, dill och gräslök. En härlig sommarrätt som är klar på under halvtimmen och ger dig tid att njuta av sommarkvällen istället.

Allergener:
Senap
Ägg
Kräftdjur
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

Gurka

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Morot

1

Dill

400

Nypotatis

25

Vitvinsvinäger

1

Gurka, piccolo

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

½

Rödlök

2

Vitlöksklyfta

1

Gräslök

1

Citron

Ingår inte i din leverans

Smör

¼

Salt

Socker

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)148 kcal
Energi (kJ)620 kJ
Fett9.4 g
varav mättat1 g
Kolhydrater0.46 g
varav socker0.4 g
Protein14 g
Salt1.4 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Dela oskalad nypotatis på mitten. Koka potatisen med en nypa salt* i 10-12 min tills den är mjuk.

Pickla gurka
2

Riv gurka i långa remsor med en grönsaksskalare. Blanda gurka, vatten* [3 msk, 2 pers | 6 msk, 4 pers], vitvinsvinäger, en nypa salt* och socker* i en skål och ställ åt sidan.

Förbered frukt & grönt
3

Finhacka vitlök. Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Riv oskalad morot. Finhacka dill och gräslök. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Stek räkor
4

Skala räkor och trä upp dem på träspetten, räkna med 2 spett per person. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en stor stekpanna. Fräs vitlök och räkor i 3-4 min, eller tills räkorna är genomstekta. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

Blanda potatissallad
5

Häll av vattnet från potatisen och lägg tillbaka dem i kastrullen. Tillsätt majonnäs, salt*, morotsriv, rödlök, citronzest, en skvätt citronjuice, gräslök och hälften av dillen. Smaksätt med en nypa salt* och peppar* och blanda runt väl.

Servera
6

Häll av lagen från gurkan. Fördela potatissallad, vitlöksfrästa räkor och picklad gurka mellan era tallrikar. Garnera med resterande dill och servera med citronklyftor vid sidan av.