”Sushi”-burgare på rökt lax och avokado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

”Sushi”-burgare på rökt lax och avokado

med sesampommes och limesyltad sallad

I kväll är det dags att testa en ny typ av burgare! Denna sushi-inspirerade variant består av varma briochebröd som bres med srirachadressing och fylls med kallrökt lax, avokado och limesyltad rödlök och gurka. Vi serverar burgaren med spröda sesampommes.

Allergener:
Fisk
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller: Fisk)

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

1 st

Avokado

1 st

Lime

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

½ st

Rödlök

500 g

Potatis

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

1 st

Gurka

½ g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

1 msk

Ketchup till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3921 kJ
Energi (kcal)937 kcal
Fett44.3 g
varav mättat7.6 g
Kolhydrater101.6 g
varav socker17.7 g
Protein28 g
Salt4.6 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Under tiden, halvera lime.

Halvera och skär rödlök i tunna skivor.

Blanda limesaft, socker och salt i en liten skål.

Vänd lök i lagen och ställ åt sidan.

Skär gurka i tunna skivor.

3

Blanda srirachamajonnäs, ketchup och chiliflakes i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

4

Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.

5

Vänd pommes med sesamfrön precis innan servering.

Vänd gurka med syltad lök.

6

Bre bröd med en klick srirachadressing och fyll med lax, avokado och en del av salladen.

Servera pommes och resterande sallad och dressing vid sidan av.