HelloFresh
Shakshuka

Shakshuka

med salladsost och koriander

Ta sikte på Nordafrikas spets med vår glödande Shashuka som kommer att tända en låga för tunisisk kokonst i ditt hjärta. I rättens öga stoltserar ett stekt ägg som tillsammans med färsk koriander får dig att se god mat från ett helt nytt perspektiv.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkglutensesamäggnöttersellerijordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Lök

1 st

Röd paprika

1 st

Vitlöksklyfta

1 burk

Krossade tomater, basilika

25 g

Ketchup

1 påse

Koriander

75 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

125 g

Chili flakes

2 st

Stenugnsbakad baguette

(Innehållergluten, sesam)

½ dl

Spiskummin, malen

15 g

Dukkah

(Innehållersesam, nötter, selleri, jordnötter)

Za'atar

Ingår inte i din leverans

4 g

Ägg*

(Innehållerägg)

15 g

Vatten*

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)1941 kJ
Energi (kcal)464 kcal
Fett19 g
varav mättat8 g
Kolhydrater50 g
varav socker17 g
Kostfiber7 g
Protein23 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Finhacka lök, vitlök och koriander.

Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en ugnstålig stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök, lök och paprika i 2-3 min.

Tillsätt dukkah och en nypa chili flakes (stark!). Fräs i ytterligare 3-4 min. Tillsätt krossade tomater, ketchup och hälften av koriandern. Låt sjuda i 5-6 min.

TIPS: 1) Har du inte en ugnstålig stekpanna, häll över såsen i en ugnsform när den sjudit klart. 2) Ta det lugnt med chili flakesen om du inte gillar stark mat.

3

Ta fram en sked och gör en liten grop i tomatsåsen. Knäck ett ägg* i gropen. Fortsätt med alla ägg [2 st | 4 st].

Tillaga din shakshuka och pochera äggen i ugnen tills vitan stelnat och gulan puffat upp sig men fortfarande är mjuk, räkna med 6-8 min.

4

Dela ciabatta [1/2 st, 2 pers] både på längden och höjden. Placera brödet på en bakplåt med bakpapper, ringla olja på skärytorna och krydda med salt.

Värm upp i ugnen, 4-5 min.

5

Smula salladsost [1/2 st, 2 pers] över shakshukan och piffa till extra genom att strö över resterande koriander.

6

Duka fram tallrikar och placera shakshukan på ett underlägg på bordet. Servera med varma ciabatta vid sidan av.

Smaklig måltid!