topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka

Shakshuka

med salladsost och koriander

Ta sikte på Nordafrikas spets med vår glödande Shashuka som kommer att tända en låga för tunisisk kokonst i ditt hjärta. I rättens öga stoltserar ett stekt ägg som tillsammans med färsk koriander får dig att se god mat från ett helt nytt perspektiv.

Taggar:
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Ketchup

1

Koriander

15

Dukkah

75

Grekisk salladsost

4

Za'atar

1

Krossade tomater, basilika

4

Spiskummin, malen

1

Lök

1

Chiliflakes

1

Vitlöksklyfta

1

Röd paprika

½

Baguette

Ingår inte i din leverans

1

Smör

2

Ägg

½

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)150 kcal
Energi (kJ)627 kJ
Fett11.44 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater5.11 g
varav socker3.6 g
Protein6.57 g
Salt0.4 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C. Finhacka lök, vitlök och koriander. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. 

Låt grytan sjuda
2

Hetta upp en skvätt olja* i en ugnstålig stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök, lök och paprika i 2-3 min. Tillsätt dukkah, spiskummin, en nypa chili flakes (stark!). Fräs i ytterligare 3-4 min. Tillsätt krossade tomater, ketchup, vatten* (se ingredienslistan), smör* och hälften av koriandern. Låt sjuda i 5-6 min.TIPS: Har du inte en ugnstålig stekpanna? Häll över såsen i en ugnsform när den sjudit klart.

Tillsätt ägg
3

Ta fram en sked och gör en liten grop i tomatsåsen. Knäck ett ägg* i gropen. Fortsätt med resterande ägg*. Tillaga din shakshuka och pochera äggen i ugnen, tills vitan stelnat och gulan puffat upp sig men fortfarande är mjuk, ca 6-8 min.

Värm bröd
4

Dela brödet [1/2 st, 2 pers] både på längden och höjden. Placera brödet på en plåt med bakpapper, ringla olja* på skärytorna och krydda med en nypa salt*. Värm upp i ugnen, 4-5 min.

Strö över salladsost
5

Smula salladsost [1/2 st, 2 pers] över shakshukan och piffa till extra genom att strö över resterande koriander och za'atar efter behag. 

Servera
6

Duka fram tallrikar och placera shakshukan på ett underlägg på bordet. Servera med varm baguette vid sidan av.