HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Middle eastern recept
Shakshuka

Shakshuka

med salladsost och koriander

Ta sikte på Nordafrikas spets med vår glödande Shashuka som kommer att tända en låga för tunisisk kokonst i ditt hjärta. I rättens öga stoltserar ett stekt ägg som tillsammans med färsk koriander får dig att se god mat från ett helt nytt perspektiv.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:nöttersellerisesamjordnötteräggmjölkgluten
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Lök

1 st

Röd paprika

1 st

Vitlöksklyfta

8 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

1 burk

Chili flakes

25 g

Krossade tomater

1 påse

Ketchup

2 st

Koriander

½ st

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

Ciabatta

(Innehållersesam, gluten)

Ingår inte i din leverans

75 g

Ägg

(Innehållerägg)

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)1845 kJ
Energi (kcal)441 kcal
Fett18 g
varav mättat8 g
Kolhydrater46 g
varav socker15 g
Kostfiber6 g
Protein22 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Finhacka lök, vitlök och koriander.

Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en ugnstålig stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök, lök och paprika i 2-3 min.

Tillsätt dukkah och en nypa chili flakes (stark!). Fräs i ytterligare 3-4 min. Tillsätt krossade tomater, ketchup och hälften av koriandern. Låt sjuda i 5-6 min.

TIPS: 1) Har du inte en ugnstålig stekpanna, häll över såsen i en ugnsform när den sjudit klart. 2) Ta det lugnt med chili flakesen om du inte gillar stark mat.

3

Ta fram en sked och gör en liten grop i tomatsåsen. Knäck ett ägg* i gropen. Fortsätt med alla ägg [2 st | 4 st].

Tillaga din shakshuka och pochera äggen i ugnen tills vitan stelnat och gulan puffat upp sig men fortfarande är mjuk, räkna med 6-8 min.

4

Dela ciabatta [1/2 st, 2 pers] både på längden och höjden. Placera brödet på en bakplåt med bakpapper, ringla olja på skärytorna och krydda med salt.

Värm upp i ugnen, 4-5 min.

5

Smula salladsost [1/2 st, 2 pers] över shakshukan och piffa till extra genom att strö över resterande koriander.

6

Duka fram tallrikar och placera shakshukan på ett underlägg på bordet. Servera med varma ciabatta vid sidan av.

Smaklig måltid!