Skip to main content
Guldsparid och krämig dragonsås
Guldsparid och krämig dragonsås

Guldsparid och krämig dragonsås

med potatismos, broccolini och rostad mandel

Djupdyk i ett hav av smaker med vår pannstekta guldsparid med krämig dragonsås, en härlig rätt som är både lyxig och lättlagad. Vi serverar fisken med ett krämigt potatis- och palsternacksmos med riven ost och stekt broccolini med mandlar. En välsmakande middag för de som gillar fisk och skaldjur.

Allergener:
Milk
Pesce
Tree nuts
Egg
Celery

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

60 g

Salladsmix

500 g

Bakpotatis

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Milk)

300 g

Guldsparid

(Innehåller: Pesce)

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Mandlar

(Innehåller: Tree nuts Kan innehålla spår av: Roggen, Sesamsamen, Spelt, Weizen, Gerste, Glutenhaltiges Getreide, Hafer, Erdnüsse)

1 st

Dragon

40 g

Finriven ost

(Innehåller: Milk, Egg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Celery)

200 g

Broccolini

½ st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

¼ tsk

Salt till fisk

½ msk

Olja till stekning

½ msk

Smör till sås

½ dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4295 kJ
Energi (kcal)1026 kcal
Fett60.3 g
varav mättat27.9 g
Kolhydrater70.5 g
varav socker13.6 g
Kostfiber9.4 g
Protein56 g
Salt3.7 g
Trans Fat0.2 g
Calcium0.5 mg

Instruktioner

1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Skala och tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar. 

Koka potatis och palsternacka i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet och mosa potatis och palsternacka med mjölk, riven ost, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock. 

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

2

Under tiden, finhacka dragon och finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka mandlar.

Skär citron i klyftor.

Skölj salladsmix.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme. 

Stek broccolini i 5–6 min, eller tills den mjuknat något.

Krydda med en nypa salt och peppar och ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att påskynda tillagningsprocessen.

4

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar på båda sidor.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. 

Stek fisk med skinnsidan ner i 3–4 min, eller tills skinnet är gyllene och krispigt. 

Vänd fisken försiktigt och stek i ytterligare 1 min. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

5

Låt pannan svalna något och torka ur den. Smält smör på medelvärme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och grönsaksbuljong och sjud i 1–2 min.

Rör ner matlagningsgrädde, dragon och en skvätt citronsaft och sjud tills genomvarmt, ca 1 min.

6

Lägg upp mos, fisk och salladsmix på tallrikar.

Skeda sås över fisk.

Toppa salladsmix med broccolini och mandlar och strö över en nypa peppar.

Servera med resterande citronklyftor att pressa över rätten.