Djupdyk i ett hav av smaker med vår pannstekta guldsparid med krämig dragonsås, en härlig rätt som är både lyxig och lättlagad. Vi serverar fisken med ett krämigt potatis- och palsternacksmos med riven ost och stekt broccolini med mandlar. En välsmakande middag för de som gillar fisk och skaldjur.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
60 g
Salladsmix
500 g
Bakpotatis
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Milk)
300 g
Guldsparid
(Innehåller: Pesce)
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Mandlar
(Innehåller: Tree nuts Kan innehålla spår av: Roggen, Sesamsamen, Spelt, Weizen, Gerste, Glutenhaltiges Getreide, Hafer, Erdnüsse)
1 st
Dragon
40 g
Finriven ost
(Innehåller: Milk, Egg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Celery)
200 g
Broccolini
½ st
Palsternacka
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
¼ tsk
Salt till fisk
½ msk
Olja till stekning
½ msk
Smör till sås
½ dl
Vatten till sås
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar.
Koka potatis och palsternacka i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis och palsternacka med mjölk, riven ost, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, finhacka dragon och finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka mandlar.
Skär citron i klyftor.
Skölj salladsmix.
Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek broccolini i 5–6 min, eller tills den mjuknat något.
Krydda med en nypa salt och peppar och ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att påskynda tillagningsprocessen.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar på båda sidor.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk med skinnsidan ner i 3–4 min, eller tills skinnet är gyllene och krispigt.
Vänd fisken försiktigt och stek i ytterligare 1 min. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Låt pannan svalna något och torka ur den. Smält smör på medelvärme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och grönsaksbuljong och sjud i 1–2 min.
Rör ner matlagningsgrädde, dragon och en skvätt citronsaft och sjud tills genomvarmt, ca 1 min.
Lägg upp mos, fisk och salladsmix på tallrikar.
Skeda sås över fisk.
Toppa salladsmix med broccolini och mandlar och strö över en nypa peppar.
Servera med resterande citronklyftor att pressa över rätten.