Skip to main content
Tikka masala-kryddad lax
Tikka masala-kryddad lax

Tikka masala-kryddad lax

med vitlöksyoghurt och gurksallad

Lax är en riktig trotjänare som kan varieras i det oändliga. I det här enkla receptet kryddar vi den med vår egen Tikka Masala-kryddblandning och serverar med en härligt syrlig gurksallad med syltad rödlök, matig bulgur och så en klick krämig vitlöksyoghurt på toppen. Lika snabbt som supergott!

Taggar:
Snabb
Mer grönt
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Vete
Gluten
Mjölk
Nötter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laxfilé

(Innehåller: Fisk)

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

15 g

Tikka masala

1 st

Citrusfrukt

1 st

Gurka

1 st

Mynta & koriander

½ st

Lök

20 g

Cashewnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

½ st

Vitlöksklyfta

250 g

Körsbärstomater

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

½ tsk

Socker till inläggning

Näringsvärden

Energi (kJ)2591 kJ
Energi (kcal)619 kcal
Fett31 g
varav mättat7.5 g
Kolhydrater52.1 g
varav socker10.2 g
Protein36.5 g
Salt2.7 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör ner bulgur, buljong och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Sylta lök
2

Under tiden, halvera citrusfrukt. 

Halvera lök och skär den i tunna skivor. 

Blanda lök, en skvätt citrussaft, socker och en generös nypa salt i en stor skål. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt i en liten skål. 

Rosta cashewnötter
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. 

Rosta cashewnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över i en skål. 

Stek lax
4

Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme. 

Torka av lax med hushållspapper. Gnid in den med Tikka Masala och krydda med en nypa salt.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. 

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda gurksallad
5

Under tiden, grovhacka gurka.

Halvera körsbärstomater.

Vänd ner gurka och tomat i skålen med citrussyltad lök. 

Finhacka koriander och mynta (var för sig). 

Grovhacka cashewnötter. 

Vänd ner mynta i gurksalladen precis innan servering.

Rör ner koriander och cashewnötter i bulgur. 

Servera
6

Lägg upp bulgur, sallad och lax på tallrikar. 

Servera med vitlöksyoghurt.