Skip to main content
Tikka masala-kryddad lax

Tikka masala-kryddad lax

med vitlöksyoghurt och gurksallad

Lax är en riktig trotjänare som kan varieras i det oändliga. I det här enkla receptet kryddar vi den med vår egen Tikka Masala-kryddblandning och serverar med en härligt syrlig gurksallad med syltad rödlök, matig bulgur och så en klick krämig vitlöksyoghurt på toppen. Lika snabbt som supergott!

Taggar:
Snabb
Mer grönt
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Vete
Gluten
Mjölk
Nötter
Selleri

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laxfilé

(Innehåller: Fisk)

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

15 g

Tikka masala

1 st

Citrusfrukt

1 st

Gurka

1 st

Mynta & koriander

½ st

Lök

20 g

Cashewnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Gluten, Havre, Råg, Korn, Jordnötter, Sesam, Spelt, Vete)

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

½ st

Vitlöksklyfta

250 g

Körsbärstomater

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

½ tsk

Socker till inläggning

Näringsvärden

Energi (kJ)2591 kJ
Energi (kcal)619 kcal
Fett31 g
varav mättat7.5 g
Kolhydrater52.1 g
varav socker10.2 g
Kostfiber9.6 g
Protein36.5 g
Kolesterol100 mg
Salt2.7 g
Potassium1199.8 mg
Calcium54.8 mg
Iron2 mg

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör ner bulgur, buljong och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Sylta lök
2

Under tiden, halvera citrusfrukt. 

Halvera lök och skär den i tunna skivor. 

Blanda lök, en skvätt citrussaft, socker och en generös nypa salt i en stor skål. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt i en liten skål. 

Rosta cashewnötter
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. 

Rosta cashewnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över i en skål. 

Stek lax
4

Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme. 

Torka av lax med hushållspapper. Gnid in den med Tikka Masala och krydda med en nypa salt.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. 

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda gurksallad
5

Under tiden, grovhacka gurka.

Halvera körsbärstomater.

Vänd ner gurka och tomat i skålen med citrussyltad lök. 

Finhacka koriander och mynta (var för sig). 

Grovhacka cashewnötter. 

Vänd ner mynta i gurksalladen precis innan servering.

Rör ner koriander och cashewnötter i bulgur. 

Servera
6

Lägg upp bulgur, sallad och lax på tallrikar. 

Servera med vitlöksyoghurt. 

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova