Så blev det äntligen lördag och tid till att skämma bort familjen med underbart kött med fantastiska tillbehör. Duka upp till en festkväll och servera perfekt stekt ryggbiff med sötpotatispommes. Ett välsmakande och vackert tillbehör är en ljuvlig zucchinisallad med gröna bönor och hasselnötter. Vi toppar den fantastiska måltiden med en härlig smörsås, och krämig aioli!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75
Haricots verts
300
Angus ryggbiff
450
Sötpotatis
1
Zucchini
1
Citron
4
Vitlöksflörter
20
Hasselnötter
(Innehåller Nötter)
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
2
Köttbuljong
1
Grovmalen svartpeppar
1
Äpple
1
Vitlöksklyfta
2
Smör (steg 5)
½
Vatten (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Skär (oskalad) sötpotatis i 1 cm tjocka pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Vitlöksflörter, lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka överst i ugnen i 20-25 min eller tills gyllene.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten*. Dela gröna bönor [1/2 påse, 2P] på mitten. Skala zucchini i långa band med en potatisskalare. Skär äpple i tunna skivor. Finhacka vitlök. Grovhacka hasselnötter. Dela citron i klyftor.
Tillsätt gröna bönor till det kokande vattnet och koka i 1-2 min, eller tills mjuka. Häll av vattnet och ställ gröna bönor åt sidan i en salladsskål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme, när det återstår 10 min av pommes tillagningstid. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta.
Tillsätt zucchini, äpple, hasselnötter, citronjuice [2 tsk | 4 tsk], och en skvätt olivolja* till salladsskålen. Hetta upp smör* [2 msk | 4 msk], köttbuljong [1/2 paket, 2P], vitlök och svartpeppar [1/2 paket, 2P] i stekpannan. Stek i 1 min. Tillsätt vatten* [1/2 dl | 1 dl] och sjud i 3-4 min tills hälften av vätskan har reduserats. Tillsätt en till klick smör* och avrunnen köttsaft från köttet. Smaka av med salt* och peppar*.
Skär ryggbiff i tunna skivor. Lägg upp ryggbiff och zucchinisallad på tallrikar. Skeda över smörsås över ryggbiffen. Servera sötpotatispommes och aioli vid sidan av.