Ryggbiff med rödvinssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ryggbiff med rödvinssås

Ryggbiff med rödvinssås

tomatsallad och rosmarinspommes

En riktigt lyxig helgrätt, perfekt om ni har gäster på besök, eller bara för att skämma bort familjen lite extra. Supermör ryggbiff med supergod marinering. Läckra tilbehör är tomatsallad med ruccola och persilja och rosmarinspommes, och en fantastisk rödvinssås.

Allergener:
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

7.5

Balsamvinäger

4

Medelhavets Pärla

1

Rosmarin

500

Potatis

1

Vitlöksklyfta

300

Angus ryggbiff

1

Bifftomat

1

Tomat, Grön

½

Schalottenlök

40

Rucola

1

Bladpersilja

60

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

80

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

½

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)898 kcal
Energi (kJ)3759 kJ
Fett12.9 g
varav mättat12.9 g
Kolhydrater57.43 g
varav socker12.1 g
Protein38.89 g
Salt1.4 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Plocka av rosmarinblad [1 kvist | 2 kvistar ] - släng stjälkarna. Skär potatis (oskalad) i 1 cm pommes. Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, rosmarin, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Marinera ryggbiff
2

Finhacka eller pressa vitlök. Blanda Medelhavets Pärla, vitlök, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* i en skål. Vänd köttet i marinaden och ställ åt sidan.

Blanda tomatsallad
3

Skölj och grovhacka rucola och persilja. Skiva tomater tunt. Finhacka schalottenlök [1/2 st, 2P]. Tillsätt rucola, persilja, tomat, schalottenlök, balsamvinäger [1/2 paket, 2P], en skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en skål. Vänd precis innan servering så rucolan förblir krispig!

Stek ryggbiff
4

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila i några minuter. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt. VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta. 

Koka rödvinssås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl] och rödvinssås. Blanda väl, koka upp och sjud i 1-2 min. TIPS: Diska inte stekpannan, köttsaften från stekpannan ger din sås extra smak!

Servera
6

Lägg upp ryggbiff, tomatsallad och pommes på tallriken. Ringla över rödvinssås över köttet, och servera aioli vid sidan av.