topBanner
Ryggbiff med rödvinssås

Ryggbiff med rödvinssås

tomatsallad och rosmarinspommes

Premium

En riktigt lyxig helgrätt, perfekt om ni har gäster på besök, eller bara för att skämma bort familjen lite extra. Supermör ryggbiff med supergod marinering. Läckra tilbehör är tomatsallad med ruccola och persilja och rosmarinspommes, och en fantastisk rödvinssås.

Allergener:sulfiteräggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Rosmarin

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Medelhavets Pärla

300 g

Angus ryggbiff

1 st

Bifftomat

1 st

Tomat, Grön

½ st

Schalottenlök

1 påse

Rucola

1 påse

Bladpersilja

60 g

Rödvinssås

(Innehållersulfiter)

80 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

½ paket

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja* (steg 2)

½ dl

Vatten* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3759 kJ
Energi (kcal)898 kcal
Fett57 g
varav mättat13 g
Kolhydrater57 g
varav socker12 g
Kostfiber7 g
Protein39 g
Kolesterol0 mg
Salt1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Plocka av rosmarinblad [1 kvist | 2 kvistar ] - släng stjälkarna. Skär potatis (oskalad) i 1 cm pommes. Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, rosmarin, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Blanda Medelhavets Pärla, vitlök, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* i en skål. Vänd köttet i marinaden och ställ åt sidan.

3

Skölj och grovhacka rucola och persilja. Skiva tomater tunt. Finhacka schalottenlök [1/2 st, 2P]. Tillsätt rucola, persilja, tomat, schalottenlök, balsamvinäger [1/2 paket, 2P], en skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en skål. Vänd precis innan servering så rucolan förblir krispig!

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila i några minuter.

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt.

VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta.

5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl] och rödvinssås. Blanda väl, koka upp och sjud i 1-2 min.

TIPS: Diska inte stekpannan, köttsaften från stekpannan ger din sås extra smak!

6

Lägg upp ryggbiff, tomatsallad och pommes på tallriken. Ringla över rödvinssås över köttet, och servera aioli vid sidan av.