HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRyggbiff Med Rödvinssås
topBanner
Ryggbiff med rödvinssås

Ryggbiff med rödvinssås

tomatsallad och rosmarinspommes

Premium

En riktigt lyxig helgrätt, perfekt om ni har gäster på besök, eller bara för att skämma bort familjen lite extra. Supermör ryggbiff med supergod marinering. Läckra tilbehör är tomatsallad med ruccola och persilja och rosmarinspommes, och en fantastisk rödvinssås.

Allergener:sulfiteräggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

7.5 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Rosmarin

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Angus ryggbiff

1 st

Bifftomat

1 st

Tomat, Grön

½ st

Schalottenlök

40 g

Rucola

1 portionspåse

Bladpersilja

60 g

Rödvinssås

(Innehållersulfiter)

80 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja* (steg 2)

½ dl

Vatten* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3715.2769 kJ
Energi (kcal)887.9725 kcal
Fett56.894 g
varav mättat12.9 g
Kolhydrater55.8301 g
varav socker10.5 g
Protein38.4933 g
Salt1.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Plocka av rosmarinblad [1 kvist | 2 kvistar ] - släng stjälkarna. Skär potatis (oskalad) i 1 cm pommes. Placera pommes på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, rosmarin, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Blanda Medelhavets Pärla, vitlök, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* i en skål. Vänd köttet i marinaden och ställ åt sidan.

3

Skölj och grovhacka rucola och persilja. Skiva tomater tunt. Finhacka schalottenlök [1/2 st, 2P]. Tillsätt rucola, persilja, tomat, schalottenlök, balsamvinäger [1/2 paket, 2P], en skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en skål. Vänd precis innan servering så rucolan förblir krispig!

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila i några minuter. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt. VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta. 

5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl] och rödvinssås. Blanda väl, koka upp och sjud i 1-2 min. TIPS: Diska inte stekpannan, köttsaften från stekpannan ger din sås extra smak!

6

Lägg upp ryggbiff, tomatsallad och pommes på tallriken. Ringla över rödvinssås över köttet, och servera aioli vid sidan av.