topBanner
Ryggbiff

Ryggbiff

med gröna bönor och potatisgratäng dauphinoise

Premium

En riktigt lyxig helgrätt, perfekt som bjudrätt, eller bara för att skämma bort familjen lite extra. Supermör ryggbiff som steks efter era önskemål. Läckra tilbehör är stekta gröna bönor med vitlök, krämig potatisgratäng dauphinoise, och en fantastisk rödvinssås.

Allergener:mjölksellerisulfiterägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

150 g

Gröna bönor

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

60 g

Rödvinssås

(Innehållersulfiter)

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk, ägg)

300 g

Angus ryggbiff

Ingår inte i din leverans

50 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3287 kJ
Energi (kcal)786 kcal
Fett43 g
varav mättat21 g
Kolhydrater58 g
varav socker12 g
Kostfiber6 g
Protein44 g
Kolesterol0 mg
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Ta fram kött så det blir rumstempererat. Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med vatten och 1/2 tsk salt. Skär potatis i 1/2 cm tunna skivor. Koka potatis i 6-8 min, tills den har mjuknat men inte är genomkokt. Häll av vatten och låt potatisen ånga av i durkslaget i några minuter. Medan potatisen kokar, skiva lök tunt och finhacka (eller pressa) vitlök.

2

Bre ut hälften av potatisen i en ugnsform. Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök i 3-4 min. Tillsätt hälften av vitlöken och stek i 1 minut. Rör i vatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers], grönsaksbuljong och matlagningsgrädde.Koka upp, häll ner i ugnsformen, och toppa med resterande potatis. Strö över riven ost. Baka gratängen i 20-25 min, eller tills potatisen är färdiglagad och osten gyllene.

3

När det återstå 10 min av gratängens baktid, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Krydda biffarna med en nypa salt och peppar*. Bryn biffarna 1 min på varje sida. Sänk värmen något och stek i 1-2 min på varje sida för medium rare. För över till en ren skärbräda, täck med folie och låt vila i några minuter. Diska inte stekpannan, den ska användas till såsen. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du föredrar. VIKTIGT: Steken kan ätas när den har fått en fin stekyta.

4

Ansa gröna bönor. Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stekpanna på medelhög värme. Tillsätt gröna bönor, krydda med salt och peppar* och stek i 2 min. Tillsätt resterande vitlök och stek under omrörning i 1 min.

5

Medan bönorna tillagas, hetta upp stekpannan (som du använde till biffarna) på medelhög värme och tillsätt rödvinssås och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers]. Bland väl och sjud i 1-2 min. Tillsätt köttsaft från tallriken biffarna vilar på innan servering.

6

Lägg upp potatisgratäng dauphinoise, ryggbiff, gröna bönor och rödvinssås på tallrikar.