Ikväll frestar vi med ett säkert kort som hela familjen kommer att älska. Rustika blandfärsbiffar får ett extra twist av att där är ketchup i färsen. Svampsåsen blir ljuvligt krämig av grädde, och äppelsalladen med selleri är ett fräscht tillbehör. Och låt oss inte glömma den kokta potatisen som vi blandar med smör och färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Blandfärs
½ st
Lök
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
200 g
Champinjoner
400 g
Småpotatis
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Bladselleri
(Innehåller Selleri)
1 st
Äpple
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Ägg (steg 2)
1 msk
Ketchup (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Smör (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Tärna oskalad potatis i 3 cm stora bitar.
Koka potatis i 12-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.
Under tiden, finhacka svamp.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (utan att skölja av den) och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek svamp i 3-4 min, tills gyllene och brynt. Krydda med en nypa salt.
Under tiden, skär äpple i tunna skivor.
Skär selleri i tunna skivor på bredden.
Grovhacka persilja.
Blanda äpple, selleri, persilja och en nypa salt i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Sänk värmen på stekpannan till låg värme.
Rör i matlagningsgrädde, sojasås [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i stekpannan med svamp. Sjud tills den ska serveras, ca 1-2 min.
Precis innan servering, rör i smör [1 msk | 2 msk] i kastrullen med potatisen.
Lägg upp biffar, potatis och äppelsallad på tallrikar.
Ringla svampsås över biffarna.