Skip to main content
Rumpstek och smörslungad persiljepotatis

Rumpstek och smörslungad persiljepotatis

med palsternacka, broccolini och senapssås

4.7
(34)

Unna dig en middag med guldkant med vår pannstekta rumpstek som serveras med smörslungad persiljepotatis, rostad palsternacka, stekt broccolini och en ljuvlig senapssås med färsk dragon.

Taggar:
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt
Antal portioner

300 g

Rumpstek

2 st

Palsternacka

1 st

Citrusfrukt

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Bladpersilja

1 st

Dragon

12 g

Grov senap

(Innehåller: Senap)

400 g

Småpotatis

100 g

Broccolini

½ st

Lök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till rotfrukter

¼ tsk

Salt till grönsaker

2 msk

Olja till sås

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Smör till potatis

Energi (kJ)2782 kJ
Energi (kcal)665 kcal
Fett27 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater66.3 g
varav socker15.7 g
Kostfiber11.3 g
Protein40.1 g
Salt3.7 g
Potassium119.6 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Rosta palsternacka
1

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda med salt.

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skala och skär palsternacka i 1 cm breda stavar.

Placera palsternacka på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills gyllene.

Under tiden, halvera citrusfrukt.

Koka potatis
2

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.

Ställ åt sidan under lock.

Stek broccolini
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek broccolini i 5–7 min, eller tills mjuk. Krydda med salt och en nypa peppar.

Ta av pannan från värme och pressa över en generös skvätt citrusfruktsaft. Lägg över broccolini på en tallrik och håll varm.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till pannan för att påskynda tillagningsprocessen.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer att fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Blanda sås
5

Grovhacka dragon och persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka schalottenlök.

Blanda dragon, vitlök, senap, schalottenlök, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Vänd potatis med persilja och smör innan servering.

Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp potatis, kött och grönsaker på tallrikar.

Ringla senapssås över kött.