
Låt barnen vara med i köket och laga en riktig Rapunzel-middag med inspiration från filmen Trassel! Vi serverar stekt kyckling med spaghetti i en krämig majssås och en sallad på band av morot och zucchini som kan flätas precis som Rapunzels långa hår.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Kycklingbröstfilé
180 g
Spaghetti
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Morot
1 st
Zucchini
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Majs
4 g
Kycklingbuljong
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
10 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
2 dl
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling med salt och en nypa peppar i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Skala morot och zucchini i långa band med en potatisskalare.
Blanda morot, zucchini, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
TIPS: Låt barnen fläta grönsaksbanden för en äkta ”Trassel”-upplevelse.

Finhacka eller pressa vitlök.
Häll av majs.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme. Stek vitlök och majs i 1–2 min, tills uppvärmt.
Tillsätt matlagningsgrädde, sparat pastavatten, finriven ost, kycklingbuljong och en nypa salt och peppar. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.

Skär kyckling i tunna skivor.
Vänd ner pasta i majssås.

Lägg upp pasta, grönsaksband och kyckling på tallrikar.