
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
12.5 g
Honung
150 g
Grekisk salladsost
100 g
Quinoa
20 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
1 st
Citrusfrukt
50 g
Salladsmix
1 st
Lök
1 portionspåse
Mynta
½ st
Butternutpumpa
3 msk
Olivolja
Sätt ugnen på 220°C. Koka upp vatten* i en stor kastrull. Tärna butternutpumpa [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar - pumpan behöver inte skalas. Finhacka myntabladen (kasta stjälkarna). Dela rödlök i klyftor. Halvera citron och skär ena halvan i klyftor. Tärna salladsost i bitar om 2 cm.
Lägg pumpa och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Baka på översta hyllan i ugnen tills grönsakerna har blivit mjuka och gyllene, 25-30 min. Vänd pumpabitarna och löken 1-2 gånger under tillagningstiden. TIPS: Salladsosten ska bakas tillsammans med grönsakerna när det är 15 min kvar av tillagningstiden (se steg 5).
Häll quinoan i det kokande vattnet och tillsätt en nypa salt*. Låt sjuda i 10 min. Häll av i en sil, för tillbaka quinoan i kastrullen och sätt åt sidan så den svalnar.
Blanda mandel, honung, citronjuice [2 tsk, 2 pers / 4 tsk, 4 pers], samt olivolja* i en mixer tills du får en slät dressing. Smaksätt dressingen med salt* och peppar*. Tillsätt mer citronjuice och honung om det behövs.TIPS: Om du känner att dressingen blir för tjock, spä med en liten skvätt vatten.
Ta ut plåten ur ugnen när det återstår 15 min av pumpans tillagningstid. Vänd och fös grönsakerna åt sidan för att göra plats åt salladsosten. Baka dem sedan tillsammans i ugnen den resterande tiden.
När allt är tillagat, lägg pumpa, lök, quinoa, salladsmix [1/2 påse, 2 pers], och hälften av salladsosten i en stor skål och blanda varsamt ihop till en sallad. Fördela salladen mellan era tallrikar, toppa med resterande salladsosten och ringla mandeldressingen över. Servera med citronklyfta vid sidan av.