Skip to main content
Quinoasallad

Quinoasallad

med butternutpumpa, salladsost och mandeldressing

3.7
(158)
Taggar:
Enkel
Under 650 kcal
Glutenfri
Vegetarisk
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Nötter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honung

150 g

Grekisk salladsost

100 g

Quinoa

20 g

Mandlar

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

1 st

Citrusfrukt

50 g

Salladsmix

1 st

Lök

1 portionspåse

Mynta

½ st

Butternutpumpa

Ingår inte i din leverans

3 msk

Olivolja

Näringsvärden

Energi (kJ)1188 kJ
Energi (kcal)284 kcal
Fett28.1 g
varav mättat3.6 g
Kolhydrater6.1 g
varav socker5.1 g
Kostfiber0.7 g
Protein2.2 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 220°C. Koka upp vatten* i en stor kastrull. Tärna butternutpumpa [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar - pumpan behöver inte skalas. Finhacka myntabladen (kasta stjälkarna). Dela rödlök i klyftor. Halvera citron och skär ena halvan i klyftor. Tärna salladsost i bitar om 2 cm.

2

Lägg pumpa och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Baka på översta hyllan i ugnen tills grönsakerna har blivit mjuka och gyllene, 25-30 min. Vänd pumpabitarna och löken 1-2 gånger under tillagningstiden. TIPS: Salladsosten ska bakas tillsammans med grönsakerna när det är 15 min kvar av tillagningstiden (se steg 5).

3

Häll quinoan i det kokande vattnet och tillsätt en nypa salt*. Låt sjuda i 10 min. Häll av i en sil, för tillbaka quinoan i kastrullen och sätt åt sidan så den svalnar.

4

Blanda mandel, honung, citronjuice [2 tsk, 2 pers / 4 tsk, 4 pers], samt olivolja* i en mixer tills du får en slät dressing. Smaksätt dressingen med salt* och peppar*. Tillsätt mer citronjuice och honung om det behövs.TIPS: Om du känner att dressingen blir för tjock, spä med en liten skvätt vatten.

5

Ta ut plåten ur ugnen när det återstår 15 min av pumpans tillagningstid. Vänd och fös grönsakerna åt sidan för att göra plats åt salladsosten. Baka dem sedan tillsammans i ugnen den resterande tiden.

6

När allt är tillagat, lägg pumpa, lök, quinoa, salladsmix [1/2 påse, 2 pers], och hälften av salladsosten i en stor skål och blanda varsamt ihop till en sallad. Fördela salladen mellan era tallrikar, toppa med resterande salladsosten och ringla mandeldressingen över. Servera med citronklyfta vid sidan av.