topBanner
Quinoabiffar

Quinoabiffar

med limedressing, broccoli- och tranbärssallad

Som Gustav Svensson en gång sade - är magen glad, är människan glad. Med våra quinoabiffar kommer hela kroppen att sprudla. Både för att de smakar så gott och för att de sprödbakade små dukkah-kryddade ljuvligheterna innehåller så mycket nyttigheter. Servera med broccoli, svarta bönor och citronklyftor.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölknöttersellerisesamjordnötterglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Quinoa

250 g

Broccoli

20 g

Tranbär

(Kan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter)

1 paket

Svarta bönor

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

4 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

20 g

Solrosfrön

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

200 ml

Vatten*

50 g

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

Salt* och peppar*

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2954 kJ
Energi (kcal)706 kcal
Fett26 g
varav mättat10 g
Kolhydrater77 g
varav socker20 g
Protein31 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skölj först quinoa ordentligt i en sil.

Placera quinoa och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en medelstor kastrull.

Koka upp och sänk sedan till medelvärme när det börjar koka. Låt quinoan sjuda utan lock i 10-12 min, tills quinoan är mjuk och vattnet har absorberats.

TIPS: Häll av quinoan i en sil om det är vatten över i kastrullen efter tillagningstiden.

2

Koka upp vatten* i en vattenkokare.

Häll av svarta bönor och grovhacka tranbär. Dela broccoli i små buketter och finhacka stjälken.

Placera broccolin i en bunke och täck den med det heta vattnet från vattenkokaren. Låt stå i 5 min och häll sedan av i ett durkslag.

Blanda broccolin med svarta bönor, tranbär och 1-2 msk gräddfil i bunken. Ringla över en skvätt olivolja och krydda med salt och peppar*.

3

Finhacka vitlök. Finriv morot.

Blanda vitlök, morot, dukkah, solrosfrön, vetemjöl, ägg och quinoa ordentligt i en bunke. Krydda generöst med salt och peppar*.

TIPS: Quinoan bör vara kall innan den blandas med de andra ingredienserna.

4

Forma quinoablandningen till biffar. Blandningen räcker till 6 biffar/person.

Stek biffarna i smör och olivolja i en stor stekpanna tills de får en gyllenbrun och krispig yta, 5-6 min per sida.

5

Dela lime i 6 klyftor.

Krydda gräddfilen med juicen från 1-2 klyftor lime, salt och peppar i en skål.

6

Lägg upp quinoabiffarna på tallriken tillsammans med broccoli- och tranbärssalladen och limedressing. Resterande limeklyftor kan serveras vid sidan av.

Smaklig måltid!