HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconQuinoabiffar
topBanner
Quinoabiffar

Quinoabiffar

med limedressing, broccoli- och tranbärssallad

Allergener:glutenmjölksenapsesamägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

20 g

Quinoa

1 st

Broccoli

2 dl

Tranbär

(Kan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter, Kan innehålla spår av sesam)

⅔ msk

Svarta bönor

1 st

Gräddfil

(Innehållermjölk)

efter behov

Vitlöksklyfta

Morot

Dukkah-njuta

(Innehållersenap, sesam)

Solrosfrön

Lime

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Smör*

(Innehållermjölk)

Ägg*

(Innehållerägg)

Olivolja* efter behov

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1049.4595 kJ
Energi (kcal)250.8268 kcal
Fett12.9802 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater16.745 g
varav socker1.7 g
Protein13.9635 g
Salt0.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skölj först quinoa ordentligt i en sil. Placera quinoa och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en medelstor kastrull. Koka upp och sänk sedan till medelvärme när det börjar koka. Låt quinoan sjuda utan lock i 10-12 min, tills quinoan är mjuk och vattnet har absorberats. TIPS: Häll av quinoan i en sil om det är vatten över i kastrullen efter tillagningstiden.

2

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Häll av svarta bönor och grovhacka tranbär. Dela broccoli i små buketter och finhacka stjälken. Placera broccolin i en bunke och täck den med det heta vattnet från vattenkokaren. Låt stå i 5 min och häll sedan av i ett durkslag. Blanda broccolin med svarta bönor, tranbär och 1-2 msk gräddfil i bunken. Ringla över en skvätt olivolja* och krydda med salt* och peppar*.

3

Finhacka vitlök. Finriv morot. Blanda vitlök, morot, dukkah, solrosfrön, vetemjöl, ägg* och quinoa ordentligt i en bunke. Krydda generöst med salt* och peppar*TIPS: Quinoan bör vara kall innan den blandas med de andra ingredienserna.

4

Forma quinoablandningen till biffar. Blandningen räcker till 6 biffar/person. Stek biffarna i smör* och olivolja* i en stor stekpanna tills de får en gyllenbrun och krispig yta, 5-6 min per sida.

5

Dela lime i 6 klyftor. Krydda gräddfilen med juicen från 1-2 klyftor lime, salt* och peppar* i en skål.

6

Lägg upp quinoabiffarna på tallriken tillsammans med broccoli- och tranbärssalladen och limedressing. Resterande limeklyftor kan serveras vid sidan av.