topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quinoabiffar

Quinoabiffar

med limedressing, broccoli- och tranbärssallad

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Mjöl

100

Quinoa

250

Broccoli

20

Tranbär

1

Svarta bönor

150

Gräddfil

1

Vitlöksklyfta

1

Morot

4

Dukkah-njuta

20

Solroskärnor

1

Lime

Ingår inte i din leverans

2

Vatten

Smör

1

Ägg

Olivolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)251 kcal
Energi (kJ)1049 kJ
Fett12.98 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater16.75 g
varav socker1.7 g
Protein13.96 g
Salt0.5 g

Instruktioner

1

Skölj först quinoa ordentligt i en sil. Placera quinoa och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en medelstor kastrull. Koka upp och sänk sedan till medelvärme när det börjar koka. Låt quinoan sjuda utan lock i 10-12 min, tills quinoan är mjuk och vattnet har absorberats. TIPS: Häll av quinoan i en sil om det är vatten över i kastrullen efter tillagningstiden.

2

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Häll av svarta bönor och grovhacka tranbär. Dela broccoli i små buketter och finhacka stjälken. Placera broccolin i en bunke och täck den med det heta vattnet från vattenkokaren. Låt stå i 5 min och häll sedan av i ett durkslag. Blanda broccolin med svarta bönor, tranbär och 1-2 msk gräddfil i bunken. Ringla över en skvätt olivolja* och krydda med salt* och peppar*.

3

Finhacka vitlök. Finriv morot. Blanda vitlök, morot, dukkah, solrosfrön, vetemjöl, ägg* och quinoa ordentligt i en bunke. Krydda generöst med salt* och peppar*TIPS: Quinoan bör vara kall innan den blandas med de andra ingredienserna.

4

Forma quinoablandningen till biffar. Blandningen räcker till 6 biffar/person. Stek biffarna i smör* och olivolja* i en stor stekpanna tills de får en gyllenbrun och krispig yta, 5-6 min per sida.

5

Dela lime i 6 klyftor. Krydda gräddfilen med juicen från 1-2 klyftor lime, salt* och peppar* i en skål.

6

Lägg upp quinoabiffarna på tallriken tillsammans med broccoli- och tranbärssalladen och limedressing. Resterande limeklyftor kan serveras vid sidan av.