topBanner
Quinoa bowl

Quinoa bowl

med sötpotatis, avokado och korianderdressing

Slå dig ned bland sydamerikanska klippblock av sötpotatis och njut av utsikten över fluffig quinoa och frisk avokado medans du inhalerar den friska doften av stingslig chilli. När vågor av honungslen korianderdressing sköljer över dina smaklökar kommer din mun att börja vattnas så brutalt att du önskar du hade en haklapp.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölknötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

450 g

Sötpotatis

½ paket

Central American Style kryddmix

100 g

Quinoa

1 påse

Koriander

1 st

Lime

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

½ st

Chili

1 burk

Majs

200 g

Körsbärstomater

1 st

Salladslök

20 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

1 st

Avokado

Ingår inte i din leverans

2 dl

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2799 kJ
Energi (kcal)669 kcal
Fett23 g
varav mättat6 g
Kolhydrater89 g
varav socker18 g
Protein20 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka rödlök och vitlök. Skala och tärna sötpotatis i 1 cm stora bitar.

Hetta upp en skvätt olja* i kastrull på medelvärme. Fräs rödlök och vitlök i 2 min.

Tillsätt sötpotatisbitarna och hälften av Central American Style kryddmix (stark!) och stek under omrörning i 4-5 min.

2

Tillsätt quinoa och vatten* (se ingredienslistan) till kastrullen och låt sjuda 12-15 min. Rör om regelbundet.

3

Finhacka koriander, spara några blad till garnering.

Finriv limezest [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers]. Dela lime i klyftor.

Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], koriander, limezest och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba limen innan du river zesten.

4

Häll av majsen i en sil. Halvera körsbärstomater. Skiva salladslök.

Blanda försiktigt ner grönsakerna i kastrullen med quinoa så snart den är färdigkokt.

TIPS: Smaka på quinoasalladen och se om du önskar att smaksätta med lite extra Central American Style kryddmix.

5

Kärna ur och grovhacka chili [1/2 st, 2 pers].

Grovhacka cashewnötter.

Skär avokado i 2 cm breda skivor.

6

Fördela quinoablandningen mellan era skålar och toppa med avokado. Strö över cashewnötter och chili (stark!). Garnera med koriander. Servera med limeklyftor och dressingen vid sidan av.

Smaklig måltid!