HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconQuinoa Bowl
topBanner
Quinoa bowl

Quinoa bowl

med sötpotatis, avokado och korianderdressing

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölknötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Panamat

20 g

Rödlök

2 dl

Vitlöksklyfta

Sötpotatis

Quinoa

Koriander

Lime

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Chili

Majs

Körsbärstomater

Salladslök

Cashewnötter

(Innehållernötter)

Avokado

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)518.3975 kJ
Energi (kcal)123.9 kcal
Fett6.57 g
varav mättat1.2 g
Kolhydrater10.48 g
varav socker3.9 g
Protein4.15 g
Salt0.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka rödlök och vitlök. Skala och tärna sötpotatis i 1 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olja* i kastrull på medelvärme. Fräs rödlök och vitlök i 2 min. Tillsätt sötpotatisbitarna och hälften av Central American Style kryddmix (stark!) och stek under omrörning i 4-5 min.

2

Tillsätt quinoa och vatten* (se ingredienslistan) till kastrullen och låt sjuda 12-15 min. Rör om regelbundet.

3

Finhacka koriander, spara några blad till garnering. Finriv limezest [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers]. Dela lime i klyftor. Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], koriander, limezest och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba limen innan du river zesten.

4

Häll av majsen i en sil. Halvera körsbärstomater. Skiva salladslök. Blanda försiktigt ner grönsakerna i kastrullen med quinoa så snart den är färdigkokt. TIPS: Smaka på quinoasalladen och se om du önskar att smaksätta med lite extra Central American Style kryddmix.

5

Kärna ur och grovhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Grovhacka cashewnötter. Skiva avokado.

6

Fördela quinoablandningen mellan era skålar och toppa med avokado. Strö över cashewnötter och chili (stark!). Garnera med koriander. Servera med limeklyftor och dressingen vid sidan av.