150 g
Panamat
20 g
Rödlök
2 dl
Vitlöksklyfta
Sötpotatis
Quinoa
Koriander
Lime
Gräddfil
(Innehållermjölk)Chili
Majs
Körsbärstomater
Salladslök
Cashewnötter
(Innehållernötter)Avokado
Vatten*
Finhacka rödlök och vitlök. Skala och tärna sötpotatis i 1 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olja* i kastrull på medelvärme. Fräs rödlök och vitlök i 2 min. Tillsätt sötpotatisbitarna och hälften av Central American Style kryddmix (stark!) och stek under omrörning i 4-5 min.
Tillsätt quinoa och vatten* (se ingredienslistan) till kastrullen och låt sjuda 12-15 min. Rör om regelbundet.
Finhacka koriander, spara några blad till garnering. Finriv limezest [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers]. Dela lime i klyftor. Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], koriander, limezest och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba limen innan du river zesten.
Häll av majsen i en sil. Halvera körsbärstomater. Skiva salladslök. Blanda försiktigt ner grönsakerna i kastrullen med quinoa så snart den är färdigkokt. TIPS: Smaka på quinoasalladen och se om du önskar att smaksätta med lite extra Central American Style kryddmix.
Kärna ur och grovhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Grovhacka cashewnötter. Skiva avokado.
Fördela quinoablandningen mellan era skålar och toppa med avokado. Strö över cashewnötter och chili (stark!). Garnera med koriander. Servera med limeklyftor och dressingen vid sidan av.