HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconQuesadillas Med Pesto
topBanner
Quesadillas med pesto

Quesadillas med pesto

koriander, tomat- och svart bönsalsa

Försvinnande goda quesadillas med aptitretande smaker som tilltalar både stora och små. Fyllda med smältande mozzarella som samsas med pikant pesto och serveras med en munvattnande salsa är detta en perfekt familjemåltid att samlas kring.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutenmjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Koriander

4 st

Schalottenlök

60 g

Tomat

100 g

Lime

1 paket

Tortillabröd

(Innehållergluten)

Pesto, grön

(Innehållermjölk, sulfiter)

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Rucola

Svarta bönor

Crème fraiche

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)1138.6051 kcal
Energi (kJ)4763.9238 kJ
Fett42.75 g
varav mättat12.1 g
Kolhydrater138.8605 g
varav socker5.2 g
Protein43.7135 g
Salt4.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka schalottenlök och tomat. Grovhacka koriander. Skölj svarta bönorna i en sil under kallt vatten. Riv limezest [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers] och dela lime i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Blanda en salsa av schalottenlök, tomat, koriander, bönor, olivolja*, limezest, limejuice [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en bunke.

3

Grovhacka rucola [1/2 påse, 2 pers]. Bre halva sidan av varje tortilla med pesto. Strö över ett lager mozzarella och frisk rucola.

4

Vik den andra halvan av tortillasen över fyllningen med försiktig hand.

5

Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme. När pannan är varm, stek dina quesadillas tills de är gyllenbruna, 1-2 min på varje sida. Stek i två pannor eller i omgångar om det behövs.

6

Fördela quesadillas och tomat- och svart bönsalsa mellan era tallrikar. Toppa med en klick crème fraiche, och middagen är serverad.