HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Nordisk recept
Bacon & svamp sandwich

Bacon & svamp sandwich

med äppelskivor

Barnvänlig

Hugg in i vår matiga sandwich fullproppad med knaprig bacon, stekta skogschampinjoner och tunna äppleskivor.

Taggar:Under 30 minuter
Allergener:sulfiterglutensesamäggsenap
Tillagningstid20 minutes
SvårighetsgradNivå 1
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

3 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

200 g

Skogschampinjoner

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

140 g

Bacon

1 st

Stenugnsbakad baguette

(Innehållergluten, sesam)

1 påse

Bladpersilja

25 head

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

½ påse

Salladsmix

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2845 kJ
Energi (kcal)680 kcal
Fett30 g
varav mättat9 g
Kolhydrater76 g
varav socker15 g
Kostfiber7 g
Protein25 g
Salt4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Placera baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i toppen av ugnen i ca 15 min, eller tills krispiga.

2

Skär champinjonerna i tunna skivor. Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök, hälften av vitlöken, svamp och balsamvinäger i ca 5 min.

4

Finhacka persilja.

Blanda resterande vitlök, persilja, olivolja* [2 msk | 4 msk] i en skål.

5

Dela brödet på både längden och bredden, och bre dem med kryddolja.

Baka brödet i ugnen i 7-8 min.

6

Skär äpple i tunna skivor.

När brödet är klart, bred majonnäs på bottenskivan. Placera svamp, bacon och salladsmix [1/2 påse, 2 pers] ovanpå och toppa med äppleskivor. På med locket och hugg in!

Smaklig måltid!