HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconProsciuttolindad Fläskytterfilé
topBanner
Prosciuttolindad fläskytterfilé

Prosciuttolindad fläskytterfilé

med krämig svampsås och lent palsternacksmos

Premium

Vi hoppas att ni har sparat denna rätt till helgen, för här bjuder vi nämligen på en imponerande festmåltid! Fläskytterfilé lindas med prosciutto, och rostas till perfektion i ugnen. Samtidigt lagar vi ett lent och spännande potatis- palsternacksmos. Vi toppar kött och mos med en krämig svampsås, och serverar stekta haricots verts med pumpafrön till!

Allergener:MjölkNötterSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Fläskytterfilé

100 g

Prosciutto

500 g

Bakpotatis

1 st

Palsternacka

1 portionspåse

Timjan

1 st

Schalottenlök

200 g

Champinjoner

200 ml

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

150 g

Haricots verts

20 g

Pumpakärnor

(InnehållerNötterKan innehållaSesam, Jordnötter)

1 st

Vitlöksklyfta

12 g

Grov senap

(InnehållerSenap)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Mjölk (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Smör (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)933 kcal
Energi (kJ)3905 kJ
Fett46.7 g
varav mättat22.7 g
Kolhydrater69.3 g
varav socker15.6 g
Protein61.51 g
Salt5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Lägg en skiva prosciutto åt sidan till steg 3. Linda resterande prosciutto runt fläskytterfilén. TIPS: Sära inte på prosciuttoskivorna. Lägg över köttet till en plåt med bakplåtspapper. Rosta i toppen av ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. Ta ut från ugnen och täck med folie tills servering. 

2

Koka upp en kastrull med saltat vatten*. Skala och tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar. Koka potatis och palsternacka i 12-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka bitarna i kastrullen. Mosa tillsammans med mjölk* [2 msk | 4 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Tillsätt eventuellt en klick smör* om du vill ha moset extra krämigt. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

3

Grovhacka sparad prosciuttoskiva. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka schalottenlök. Skiva svamp tunt. Ansa haricots verts. Plocka timjanblad [2 stjälkar | 4 stjälkar]. TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen. 

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt pumpafrön, haricots verts, en nypa salt*, och täck med lock. Stek i 3-4 min, eller tills haricots verts är möra och pumpafröna är gyllene. Lägg över i en skål och ställ åt sidan för att hålla på värmen.

5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt svamp, timjan, smör* [1 msk | 2 msk], och hackad prosciutto. Fräs tills brynt, 4-5 min. Tillsätt vitlök och schalottenlök och stek i ytterligare 1 min. Sänk till medelvärme, tillsätt matlagningsgrädde och senap. Sjud i 2-3 min, tills såsen har tjocknat något. Tillsätt salt* [½ tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar*.

6

Skär kött i 2 cm skivor. Lägg upp potatis- och palsternacksmos, haricots verts och kött på tallrikar. Skeda över timjansås.