Pannstekt kycklingfilé och hemmagjord pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt kycklingfilé och hemmagjord pesto

Pannstekt kycklingfilé och hemmagjord pesto

med prosciutto och mozzarellapanzanella

Smaka på Italien med vår pannstekta kyckling som serveras med basilikapesto och en klassisk panzanella – tomat- och brödsallad. Vi tillsätter mozzarella och prosciutto till salladen, och så är middagen redo att serveras!

Allergener:
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

50 g

Prosciutto

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

2 paket

Mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

125 g

Körsbärstomater

1 st

Gurka

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Basilika

1 st

Citron

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Olja till pesto

¼ tsk

Salt till pesto

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4217 kJ
Energi (kcal)1008 kcal
Fett60 g
varav mättat21.2 g
Kolhydrater46.7 g
varav socker10.6 g
Protein69.5 g
Salt5.7 g

Instruktioner

Rosta bröd
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Tärna baguette i 2 cm stora bitar.

Placera brödbitar på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar.

Grädda i ugnen i 5–7 min, eller tills rostade.

Blanda sallad
2

Halvera körsbärstomater.

Skär gurka i halvmånar.

Halvera och skär lök i tunna skivor.

Blanda rostat bröd, tomat, gurka, lök, balsamvinäger, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.

Förbered prosciutto
3

Halvera prosciuttobitar på längden och rulla ihop till små rosor.

Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt.

Stek i 2 min per sida, eller tills brynt. Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda pesto
5

Under tiden, finhacka basilika.

Halvera citron.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda basilika, en generös skvätt citronsaft, vitlök, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Häll av vatten från mozzarella och torka av med hushållspapper.

Servera
6

Lägg upp sallad i djupa tallrikar och toppa med mozzarella (1 per person) och prosciuttorosor.

Servera kyckling på en tallrik vid sidan av och ringla pesto över kyckling och sallad.