Ljummen potatissallad med senap är en populär rätt i Frankrike. Här får du en spännade variant med massor av läckra ingredienser, vilket ger dig en rätt med både potatis, bacon, frukt, grönsaker och kryddor. Salladen smakar väldigt gott kall också, så om du mot förmodan skulle få rester, kan du se fram emot att äta resten imorgon.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 g
Gräddfil
(InnehållerMjölk)25 g
Senap
(InnehållerSenap)40 g
Aioli
(InnehållerSenap, Ägg)1 portionspåse
Körvel
Romanesco Broccoli
400 g
Småpotatis
125 g
Bacon, skivor
½ st
Lök
1 st
Päron
20 g
Hasselnötter
(InnehållerNötterKan innehållaSesam, Jordnötter)efter behov
Smör (steg 3)
Skär potatis i halvor och lägg dem i en stor kastrull med kallt, saltat vatten*. Koka upp. Koka i 15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka dem i kastrullen. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*, och sätt på lock för att hålla dem varma.
Skär bacon i 2 cm breda skivor. Skär romanesco [1/2 st, 2P] i små buketter.
Hetta upp en medelstor stekpanna på hög värme. Stek bacon i 2-3 min tills gyllenbrun. Tillsätt romanesco och en generös klick smör* och stek i 5 min.
Finhacka lök [1/2 st, 2P]. Grovhacka päron och hasselnötter. Finhacka körvel.
Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], senap, aioli och hälften av körveln i en stor skål. Tillsätt lök [1 msk | 2 msk], päron, bacon, romanesco och potatis. Blanda väl.
Servera salladen i djupa tallrikar och strö över återstående körvel och hasselnötter.