Rustik bacon-, lins- och kålsoppa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rustik bacon-, lins- och kålsoppa

Rustik bacon-, lins- och kålsoppa

med krispiga palsternackschips

Med rätt ingredienser blir även en lättlagad soppa en mättande och lyxig middag. Denna rustika variant med bacon, linser och spetskål toppas med yoghurt och färsk persilja och serveras med krispiga palsternackschips.

Taggar:
Snabb
Under 650 kcal
Allergener:
Soja
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Palsternacka

140 g

Bacon, tärnad

1 st

Lök

2 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

200 g

Spetskål

390 g

Gröna linser

(Kan innehålla spår av: Gluten)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller: Soja)

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Rökt paprikapulver

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till soppa

3 dl

Vatten till soppa

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2412 kJ
Energi (kcal)576 kcal
Fett24.2 g
varav mättat10 g
Kolhydrater60.9 g
varav socker24.3 g
Protein26.3 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Rosta palsternackschips
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skala palsternacka i långa band med en potatisskalare.

Placera palsternacka på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja och salt.

Rosta i ugnen i 7–8 min, eller tills gyllene.

TIPS: Håll ett öga på chipsen så de inte bränns vid. Chipsen blir krispiga när de svalnar något.

Stek bacon
2

Under tiden, hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme.

Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

Förbered grönsaker
3

Grovhacka lök och vitlök.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Dela spetskål på längden och skär den i tunna skivor.

Stek grönsaker
4

Hetta upp samma kastrull på medelhög värme.

Stek lök, morot och kål i 2–3 min, eller tills de mjuknar något.

Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Häll av och skölj linser.

Laga soppa
5

Tillsätt kycklingbuljong, worcestershiresås, rökt paprikapulver, salt och en nypa peppar. Stek i 1 min.

Tillsätt linser och vatten och koka upp. Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 7–9 min.

Under tiden, grovhacka persilja.

Servera
6

Häll upp soppa i skålar och toppa med bacon och persilja.

Ringla över yoghurt och servera med palsternackschips.