Pasta pesto är en klassiker när man inte riktigt orkar laga mat. Det här är vad vi skulle kalla version 2.0 – en lite lyxigare variant som smakar helt fantastisk! Vi gör vår egen pesto på mandlar, färska örter, vitlök, riven ost och citron och vänder den med spaghetti, stekt lök och zucchini och färsk rucola innan vi toppar med smulad getost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ g
Chiliflakes
1 st
Citron
1 st
Zucchini
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
180 g
Spaghetti
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Basilika
40 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
40 g
Rucola
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
100 g
Getost
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Lök
1 st
Bladpersilja
1.5 dl
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till sås
2 msk
Olja till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, riv zucchini grovt.
Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och zucchini i 5–6 min, tills mjuka och allt vatten har absorberats från zucchinin.
Halvera citron.
Finhacka mandlar, basilika och persilja. Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda örter, mandlar, vitlök, chiliflakes, riven ost, grönsaksbuljong, salt, citronsaft och olivolja i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skölj rucola.
Sänk till medelvärme och vänd ner pasta, sparat pastavatten och pesto i stekpannan.
Vänd ner rucola i pasta precis innan servering.
Lägg upp pasta i djupa tallrikar.
Smula över getost.