I kväll blir det knaprig kyckling till middag! Kycklingen marineras i jordnötter och vår kryddblandning Vitlöksflörter innan den steks. Vi gör också en krispig sallad på vitlöksris, kålrabbi och spetskål. Vi serverar med asiatisk majonnäs och mynta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
4 g
Vitlöksflörter
280 g
Kycklinginnerfilé
1 portionspåse
Mynta
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Kålrabbi, vit
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Lök
½ msk
Smör till stekning
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till marinad
¼ tsk
Salt till marinad
¼ tsk
Salt till sallad
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka jordnötter.
Skär lök i tunna skivor.
Krydda kyckling med salt.
Blanda jordnötter, Vitlöksflörter, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Tillsätt kyckling och vänd runt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling och marinad i 1–2 min per sida, eller tills gyllene.
Tillsätt lök och stek i ytterligare 4 min, tills kyckling är genomstekt och lök mjuk.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skala och skär kålrabbi i 1 cm stora bitar.
Finhacka mynta.
Blanda kål, salt, vitlökstris och kålrabbi en medelstor skål.
Servera rissallad i djupa tallrikar. Toppa med kyckling.
Ringla över asiatisk majonnäs och garnera med mynta.