Skip to main content
Jordnötsmarinerad kyckling och krispig sallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Jordnötsmarinerad kyckling och krispig sallad

Jordnötsmarinerad kyckling och krispig sallad

med vitlöksris och asiatisk majonnäs

I kväll blir det knaprig kyckling till middag! Kycklingen marineras i jordnötter och vår kryddblandning Vitlöksflörter innan den steks. Vi gör också en krispig sallad på vitlöksris, kålrabbi och spetskål. Vi serverar med asiatisk majonnäs och mynta.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Jordnødder
Gluten
Sesamzaad
Soja
Hvede

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

4 g

Vitlöksflörter

300 g

Kycklinginnerfilé

1 st

Mynta

20 g

Saltade jordnötter

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Kålrabbi, vit

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till stekning

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till marinad

¼ tsk

Salt till marinad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3448 kJ
Energi (kcal)824 kcal
Fett36.2 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater80 g
varav socker7 g
Kostfiber6.1 g
Protein42.4 g
Salt4.3 g
Potassium57.6 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Marinera kyckling
2

Finhacka jordnötter.

Skär lök i tunna skivor.

Krydda kyckling med salt.

Blanda jordnötter, Vitlöksflörter, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Tillsätt kyckling och vänd runt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling och marinad i 1–2 min per sida, eller tills gyllene.

Tillsätt lök och stek i ytterligare 4 min, tills kyckling är genomstekt och lök mjuk.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered råvaror
4

Skala och skär kålrabbi i 1 cm stora bitar.

Finhacka mynta.

Blanda rissallad
5

Blanda kål, salt, vitlöksris och kålrabbi en medelstor skål.

Servera
6

Servera rissallad i djupa tallrikar. Toppa med kyckling.

Ringla över asiatisk majonnäs och garnera med mynta.