
I kväll blir det knaprig kyckling till middag! Kycklingen marineras i jordnötter och vår kryddblandning Vitlöksflörter innan den steks. Vi gör också en krispig sallad på vitlöksris, kålrabbi och spetskål. Vi serverar med asiatisk majonnäs och mynta.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Långkornigt vitt ris
4 g
Vitlöksflörter
300 g
Kycklinginnerfilé
1 st
Mynta
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Kålrabbi, vit
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Lök
½ msk
Smör till stekning
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till marinad
¼ tsk
Salt till marinad
¼ tsk
Salt till sallad

Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Finhacka jordnötter.
Skär lök i tunna skivor.
Krydda kyckling med salt.
Blanda jordnötter, Vitlöksflörter, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Tillsätt kyckling och vänd runt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling och marinad i 1–2 min per sida, eller tills gyllene.
Tillsätt lök och stek i ytterligare 4 min, tills kyckling är genomstekt och lök mjuk.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Skala och skär kålrabbi i 1 cm stora bitar.
Finhacka mynta.

Blanda kål, salt, vitlöksris och kålrabbi en medelstor skål.

Servera rissallad i djupa tallrikar. Toppa med kyckling.
Ringla över asiatisk majonnäs och garnera med mynta.