Ge dig ut på kulinarisk forsränning i en hemlagad laxflotte som kommer att glida nerför strupens vattenfall och rakt in i ditt hjärta. De ugnsbakade rotfrukterna kommer till sin rätt tillsammans med en klick krämig majonnäs och en citrondoftande kålsallad blir ett perfekt tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
150 g
Kålmix
250 g
Laxfilé
(Innehåller: Fisk)
500 g
Potatis
1 st
Kruspersilja
½ st
Lök
2 st
Morot
½ tsk
Salt till grönsaker
1 tsk
Salt till biffar
1 st
Ägg till biffar
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär potatis och morot (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, skär citron i klyftor.
Finhacka persilja (spara några blad till garnering).
Finhacka lök.
Torka av lax med hushållspapper. Ta bort skinnet och finhacka filéerna.
TIPS: Ju mindre bitar, desto bättre – då håller laxen ihop bättre med resten av ingredienserna.
TIPS: Kom ihåg att använda en separat skärbräda när du skär rå fisk.
Blanda lax, panko, persilja, lök, en skvätt citronsaft och ägg i en skål. Krydda med salt och en nypa peppar.
Pressa samman och forma 3 laxkakor per person.
TIPS: Laxkakorna håller ihop bättre om de inte är för tunna.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek laxkakor i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Blanda majonäs med en skvätt vatten till en flytande konsistens i en liten skål.
Blanda kålmix, en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp rostade rotfrukter, laxkakor och kålsallad på tallrikar.
Toppa med majonnäs och persilja.
Servera med citronklyftor.