Skip to main content
Pannstekta laxkakor

Pannstekta laxkakor

med ugnsrostade rotfrukter och kålsallad

Ge dig ut på kulinarisk forsränning i en hemlagad laxflotte som kommer att glida nerför strupens vattenfall och rakt in i ditt hjärta. De ugnsbakade rotfrukterna kommer till sin rätt tillsammans med en klick krämig majonnäs och en citrondoftande kålsallad blir ett perfekt tillbehör.

Taggar:
Mjölkfri
Barnvänlig
Nyttig
Proteinrik
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

150 g

Kålmix

250 g

Laxfilé

(Innehåller: Fisk)

500 g

Potatis

1 st

Kruspersilja

½ st

Lök

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

1 tsk

Salt till biffar

1 st

Ägg till biffar

Näringsvärden

Energi (kJ)3064 kJ
Energi (kcal)732 kcal
Fett33.1 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater72.5 g
varav socker15.5 g
Kostfiber12 g
Protein38.6 g
Kolesterol100.1 mg
Salt4.1 g
Potassium1742.6 mg
Calcium13.2 mg
Iron0.7 mg

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär potatis och morot (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Finhacka lax
2

Under tiden, skär citron i klyftor.

Finhacka persilja (spara några blad till garnering).

Finhacka lök.

Torka av lax med hushållspapper. Ta bort skinnet och finhacka filéerna.

TIPS: Ju mindre bitar, desto bättre – då håller laxen ihop bättre med resten av ingredienserna.

TIPS: Kom ihåg att använda en separat skärbräda när du skär rå fisk.

Forma laxkakor
3

Blanda lax, panko, persilja, lök, en skvätt citronsaft och ägg i en skål. Krydda med salt och en nypa peppar.

Pressa samman och forma 3 laxkakor per person.

TIPS: Laxkakorna håller ihop bättre om de inte är för tunna.

Stek laxkakor
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek laxkakor i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Blanda kålsallad
5

Blanda majonäs med en skvätt vatten till en flytande konsistens i en liten skål.

Blanda kålmix, en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp rostade rotfrukter, laxkakor och kålsallad på tallrikar.

Toppa med majonnäs och persilja.

Servera med citronklyftor.