
Ge dig ut på kulinarisk forsränning i en hemlagad laxflotte som kommer att glida nerför strupens vattenfall och rakt in i ditt hjärta. De ugnsbakade rotfrukterna kommer till sin rätt tillsammans med en klick krämig majonnäs och en citrusfruktdoftande kålsallad blir ett perfekt tillbehör.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Citrusfrukt
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
150 g
Kålmix
250 g
Laxfilé
(Innehåller: Fisk)
500 g
Potatis
1 st
Kruspersilja
½ st
Lök
2 st
Morot
½ tsk
Salt till grönsaker
1 tsk
Salt till biffar
1 st
Ägg till biffar

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär potatis och morot (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Under tiden, skär citrusfrukt i klyftor.
Finhacka persilja (spara några blad till garnering).
Finhacka lök.
Torka av lax med hushållspapper. Ta bort skinnet och finhacka filéerna.
TIPS: Ju mindre bitar, desto bättre – då håller laxen ihop bättre med resten av ingredienserna.
TIPS: Kom ihåg att använda en separat skärbräda när du skär rå fisk.

Blanda lax, panko, persilja, lök, en skvätt citrusfruktsaft och ägg i en skål. Krydda med salt och en nypa peppar.
Pressa samman och forma 3 laxkakor per person.
TIPS: Laxkakorna håller ihop bättre om de inte är för tunna.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek laxkakor i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Blanda majonäs med en skvätt vatten till en flytande konsistens i en liten skål.
Blanda kålmix, en skvätt citrusfruktsaft, en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Lägg upp rostade rotfrukter, laxkakor och kålsallad på tallrikar.
Toppa med majonnäs och persilja.
Servera med citrusfruktklyftor.