topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt sej

Pannstekt sej

med krämig gräslökssås och potatisstomp

Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig gräslökssås med grädde, gräslök och buljong. Sejen får sjuda i den goda såsen tills den har fått perfekt konsistens. Vitlöksstekta gröna bönor och zucchini, och mosad potatis passar perfekt till den mustiga gräslökssåsen.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Proteinrik
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

75

Haricots verts

1

Gräslök

½

Zucchini

½

Citron

1

Vitlöksklyfta

4

Kycklingbuljong

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

250

Sej

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 5)

½

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)481 kcal
Energi (kJ)2013 kJ
Fett16.65 g
varav mättat8.3 g
Kolhydrater53.91 g
varav socker9.2 g
Protein29.61 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar.

Koka potatis i 10-15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis grovt med salt [1/2 tsk | 1 tsk] i kastrullen. Tillsätt eventuellt en klick smör. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Förbered grönsaker
2

Ansa haricots verts [1/2 påse, 2P].

Grovhacka zucchini [1/2 st, 2P].

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka gräslök.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek haricots verts och zucchini i 4-5 min tills mjuka.

Tillsätt vitlök, en skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar, och stek i ytterligare 1 min. Lägg över i en skål och täck för att hålla på värmen.

Blanda gräslökssås
4

Blanda matlagningsgrädde, gräslök (spara lite till garnering) och kycklingbuljong i en skål.

Stek fisk
5

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 2-3 min. Vänd den försiktigt, och tillsätt gräslökssås.

Stek i ytterligare 3-4 min eller tills genomstekt. Smaka av med salt och peppar.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp potatisstomp, sej och vitlöksgrönsaker på tallrikar.

Skeda gräslökssås över fisken och garnera med resterande gräslök.

Servera med citronklyftor.