HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannstekt Sej
topBanner
Pannstekt sej

Pannstekt sej

med krämig gräslökssås och potatisstomp

Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig gräslökssås med grädde, gräslök och buljong. Sejen får sjuda i den goda såsen tills den har fått perfekt konsistens. Vitlöksstekta gröna bönor och zucchini, och mosad potatis passar perfekt till den mustiga gräslökssåsen.

Taggar:Under 650 kcalGlutenfriProteinrikBarnvänlig
Allergener:MjölkFisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

75 g

Haricots verts

1 portionspåse

Gräslök

½ st

Zucchini

½ st

Citron

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Kycklingbuljong

1 paket

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

250 g

Sej

(InnehållerFisk)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)481 kcal
Energi (kJ)2013 kJ
Fett16.65 g
varav mättat8.3 g
Kolhydrater53.91 g
varav socker9.2 g
Protein29.61 g
Salt3.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar.

Koka potatis i 10-15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis grovt med salt [1/2 tsk | 1 tsk] i kastrullen. Tillsätt eventuellt en klick smör. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

2

Ansa haricots verts [1/2 påse, 2P].

Grovhacka zucchini [1/2 st, 2P].

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka gräslök.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek haricots verts och zucchini i 4-5 min tills mjuka.

Tillsätt vitlök, en skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar, och stek i ytterligare 1 min. Lägg över i en skål och täck för att hålla på värmen.

4

Blanda matlagningsgrädde, gräslök (spara lite till garnering) och kycklingbuljong i en skål.

5

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 2-3 min. Vänd den försiktigt, och tillsätt gräslökssås.

Stek i ytterligare 3-4 min eller tills genomstekt. Smaka av med salt och peppar.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.

6

Lägg upp potatisstomp, sej och vitlöksgrönsaker på tallrikar.

Skeda gräslökssås över fisken och garnera med resterande gräslök.

Servera med citronklyftor.