
Pannstekt medelhavskyckling
med ugnsbakade grönsaker och tzatziki
Stilla hungern med detta läckra recept på ugnsrostade rotfrukter och medelhavskyckling som ger en hänförande doft- och smakupplevelse. I detta recept samsas sötpotatis med morötter och rödbetor och smakerna koncentreras till en kulinarisk upplevelse tack vare olivolja, salt och värme. Rätten förhöjs ytterligare genom smarrig tzatziki smaksatt med färsk persilja, och i ett nafs har du en comfort food-middag som väcker matglädjen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1 st
Gurka
300 g
Kycklingbröstfilé
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4 g
Medelhavets Pärla
450 g
Sötpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Rödbeta
1 st
Lök
1 st
Morot
1 portionspåse
Bladpersilja
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
Ingår inte i din leverans
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Tärna rödbeta och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Skär sötpotatis i 2 cm breda klyftor.
Skär lök i klyftor.

Placera lök, rödbeta och morot på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Placera sötpotatis på andra sidan plåten. Blanda med olivolja, Mamas favorit, salt och peppar.
Vänd och rosta tills mjuka, 20-30 min.
TIPS: Rödbeta är färdig när man lätt kan sticka den med en gaffel.

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka persilja. Riv gurka, lägg den i en ren handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.
Lägg din hand ovanpå kycklingfilé, och använd en skarp kniv för att försiktigt skära den i två tunna filéer på långsidan på en separat skärbräda.
Blanda Medelhavets Pärla, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en skvätt olivolja i en skål. Lägg i kycklingen och pressa den mot kryddorna så att de fastnar.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.
Stek kyckling i 3-5 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda yoghurt, vitlök, gurka och persilja i en skål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Lägg upp rostade grönsaker, sötpotatisklyftor och kyckling på tallrikar.
Ringla över tzatziki.