Pannstekt medelhavskyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt medelhavskyckling

Pannstekt medelhavskyckling

med ugnsbakade grönsaker och sval tzatziki

Stilla hungern med detta läckra recept på ugnsrostade rotfrukter och Medelhavskyckling som ger en hänförande doft- och smakupplevelse. I detta recept samsas sötpotatis med morötter och rödbetor och smakerna koncentreras till en kulinarisk upplevelse tack vare olivolja, salt och värme. Rätten förhöjs ytterligare genom smarrig tzatziki smaksatt med färsk persilja, och i ett nafs har du en comfort food-middag som väcker matglädjen.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Gurka

300 g

Kycklingbröstfilé

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4 g

Medelhavets Pärla

450 g

Sötpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödbeta

1 st

Lök

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)471 kcal
Energi (kJ)1971 kJ
Fett8.8 g
varav mättat4.1 g
Kolhydrater51.8 g
varav socker15.3 g
Protein43.3 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna rödbeta och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Skär sötpotatis i 2 cm klyftor. Skär lök i klyftor.

Rosta grönsaker
2

Placera lök, rödbeta och morot på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Placera sötpotatisklyftor på andra sidan. Ringla över olivolja och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Vänd och rosta tills mjuka, 20-25 min. TIPS: Rödbeta är färdig när man lätt kan sticka ner en gaffel.

Förbered råvaror
3

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka persilja. Riv gurka och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Lägg din hand ovanpå kycklingen, och använd en skarp kniv för att försiktigt skära den i två tunna filéer på långsidan på en separat skärbräda. Blanda Medelhavets pärla, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en skvätt olivolja i en skål. Lägg i kycklingen och pressa den mot kryddorna så att de fastnar. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid. Stek kyckling tills genomstekt, 3-5 min på varje sida (beroende på tjocklek). VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda tzatziki
5

Blanda yoghurt, vitlök, gurka och hälften av persiljan i en skål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker, sötpotatisklyftor och kyckling på tallrikar. Ringla över tzatziki och garnera med resterande persilja.