
.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
200
Laxfilé
100
Quinoa
Buljong
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
250
Broccoli
1
Citrusfrukt
4
Dukkah-njuta
150
Crème fraiche
3
Vatten
VIKTIGT: Se till att laxen är avfrostad innan tillagning. Häll quinoa, vatten* [300 ml | 600 ml] och grönsaksbuljong i en kastrull och koka upp under lock. Sänk värmen och låt sjuda i 8-10 min utan lock. Häll av och för sedan tillbaka quinoan i kastrullen. Sätt på ett lock för att behålla värmen.
Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök. Skär broccoli i mindre buketter. Halvera citron. Dela ena halvan i klyftor.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök, vitlök, broccoli och dukkah i 3-4 min. Lägg grönsakerna i en stor bunke och sätt åt sidan.
Hetta upp en ny skvätt olja* på hög värme i samma stekpanna. Stek laxen med skinnet nedåt i ca 2 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sänk till medelvärme och fortsätt steka 4-5 min. Vänd fisken när 2 min återstår. VIKTIGT: Laxfiléen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Tillsätt den färdigkokta quinoan till broccolin och blanda väl. Smaksätt med citronjuice, en nypa salt* och peppar*.
Fördela quinoasalladen och laxen mellan era tallrikar. Toppa med en klick crème fraiche och servera med citronklyftor vid sidan av.