Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Veckans fiskrätt bjuder på en uppsjö av härliga smaker och konsistenser! Vi panerar sej i aiolidressing och panko och steker den krispig och gyllene. Vi lagar också väldoftande vitlöksris, ugnsrostad broccoli och morot och ljuvlig hemmapicklad gurka och toppar rätten med asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Jasminris
1 st
Morot
250 g
Broccoli
1 st
Gurka
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Vatten* (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Ketchup (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en kastrull på medelvärme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1/4 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, skär gurka i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Vänd gurka i lagen och ställ skålen åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Skär broccolibuketter och stjälken (skala den om det behövs) i 1 cm stora bitar.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuka.
Torka fisk med hushållspapper och skär den i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Blanda aioli, ketchup [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en stor skål.
Vänd fisk i aiolidressing. Tillsätt panko, vänd runt igen och se till att fisk är täckt.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med rostade grönsaker, fisk och syltad gurka.
Ringla över asiatisk majonnäs.