topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerad sej

Pankopanerad sej

med vitlöksris och rostade grönsaker

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Veckans fiskrätt bjuder på en uppsjö av härliga smaker och konsistenser! Vi panerar sej i aiolidressing och panko och steker den krispig och gyllene. Vi lagar också väldoftande vitlöksris, ugnsrostad broccoli och morot och ljuvlig hemmapicklad gurka och toppar rätten med asiatisk majonnäs.

Taggar:
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Senap
Fisk
Gluten
Vete
Sulfiter
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

1 st

Morot

250 g

Broccoli

1 st

Gurka

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Ketchup (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3677 kJ
Energi (kcal)879 kcal
Fett39.9 g
varav mättat4.1 g
Kolhydrater90.8 g
varav socker12.2 g
Protein35.3 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en kastrull på medelvärme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1/4 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.  

Sylta gurka
2

Under tiden, skär gurka i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.

Vänd gurka i lagen och ställ skålen åt sidan.

Häll av lagen innan servering.

Rosta grönsaker
3

Skär broccolibuketter och stjälken (skala den om det behövs) i 1 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuka.

Panera fisk
4

Torka fisk med hushållspapper och skär den i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Blanda aioli, ketchup [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en stor skål.

Vänd fisk i aiolidressing. Tillsätt panko, vänd runt igen och se till att fisk är täckt.

Stek fisk
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med rostade grönsaker, fisk och syltad gurka.

Ringla över asiatisk majonnäs.