Skip to main content
Panerad torsk och rotfruktspommes
Panerad torsk och rotfruktspommes

Panerad torsk och rotfruktspommes

med äpple- och fänkålssallad och remouladsås

Vill du äta mer fisk, men är trött på affärens fiskpinnar? Låt oss presentera vår panerade torsk! Vi serverar den spröda, vitlöksdoftande fisken med hemmagjorda rotfruktspommes, klassisk remouladsås och en lätt och krispig sallad med äpple och fänkål.

Taggar:
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Fisk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Citron

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

½ g

Torkad oregano

1 st

Äpple

½ st

Fänkål

75 g

Remouladsås

(Innehåller: Ägg, Senap)

2 st

Palsternacka

2 st

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till rotfrukter

1 msk

Olja till sallad

½ tsk

Socker till sallad

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)2984 kJ
Energi (kcal)713 kcal
Fett26.7 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater77.6 g
varav socker32.8 g
Kostfiber15.2 g
Protein36.2 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.4 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär rödbeta och palsternacka (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.

Rosta i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered frukt och grönt
2

Under tiden, skär citron i klyftor.

Halvera, kärna ur och tärna äpple i små bitar.

Halvera och skär fänkål i tunna skivor.

Blanda sallad
3

Blanda olivolja, en skvätt citronsaft, socker och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Rör ner fänkål och äpple och låt marinera tills servering.

Panera fisk
4

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko och Vitlöksflörter i en tredje djup tallrik.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Vänd fisk i mjöl, sen i ägg och sist panko.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek fisk
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp fisk, pommes och sallad på tallrikar.

Servera med remouladsås.