Vill du äta mer fisk, men är trött på affärens fiskpinnar? Låt oss presentera vår panerade torsk! Vi serverar den spröda, vitlöksdoftande fisken med hemmagjorda rotfruktspommes, klassisk remouladsås och en lätt och krispig sallad med äpple och fänkål.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Citron
50 g
Pankoströbröd
250 g
Torsk
½ g
Torkad oregano
1 st
Äpple
½ st
Fänkål
75 g
Remouladsås
2 st
Palsternacka
2 st
Rödbeta
½ tsk
Salt till rotfrukter
1 msk
Olja till sallad
½ tsk
Socker till sallad
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär rödbeta och palsternacka (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.
Rosta i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär citron i klyftor.
Halvera, kärna ur och tärna äpple i små bitar.
Halvera och skär fänkål i tunna skivor.
Blanda olivolja, en skvätt citronsaft, socker och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Rör ner fänkål och äpple och låt marinera tills servering.
Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko och Vitlöksflörter i en tredje djup tallrik.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Vänd fisk i mjöl, sen i ägg och sist panko.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp fisk, pommes och sallad på tallrikar.
Servera med remouladsås.