Upplev en förstklassig middagsupplevelse hemma med vår lammstek som serveras med rödvinssås, krämigt potatismos med riven ost och gräslök och stekt broccolini. I den här premiumrätten kombineras högkvalitativa ingredienser med enkla steg för steg-anvisningar, så att du kan laga en måltid som är både imponerande och välsmakande.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Lammstek
4 g
Köttbuljong
60 g
Rödvinssås
(Innehåller: Sulfiter)
25 g
Lingonsylt
1 st
Rosmarin
20 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
1 st
Gräslök
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
500 g
Bakpotatis
200 g
Broccolini
½ st
Rödbetor, förkokta
½ st
Lök
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Smör till stekning
1 dl
Vatten till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Ta fram lammkött så det blir rumstempererat.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis med mjölk, riven ost, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, krydda kött med salt.
Skär fettsidan i ett 1 cm djupt zickzackmönster.
Placera kött med fettsidan ner i en medelstor stekpanna. Värm upp stekpannan på medelvärme och stek oavbrutet i 8–9 min, eller tills gyllene.
Höj till hög värme och bryn köttet på alla sidor i 30 sek. Lägg över på en bakplåt med bakplåtspapper med fettsidan upp. Rosta i ugnen i 15 min eller tills genomstekt.
Låt köttet vila i ett foliepaket till det ska serveras. Köttet kommer att fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
Under tiden, finhacka gräslök.
Ansa broccolini.
Skär rödbeta i kvartar.
Plocka och grovhacka rosmarinsblad.
Grovhacka mandlar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en ny medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek broccolini, rödbeta och mandlar i 5–6 min, tills broccolinin har mjuknat. Krydda med en nypa salt och peppar.
Skär lök i tunna skivor.
Smält smör på medelvärme i samma stekpanna som användes till lammet.
Stek lök, rosmarin och lingonsylt i 2–3 min.
Rör i rödvinssås, köttbuljong och vatten. Sjud i ytterligare 1–2 min, tills såsen är väl blandad.
Vänd ner gräslök i potatismos precis innan servering.
Lägg upp kött, potatismos och grönsaker på tallrikar.
Skeda sås över lamm.