Skip to main content
Lammstek och rödvinssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lammstek och rödvinssås

Lammstek och rödvinssås

med ost- och potatismos och broccolini

Upplev en förstklassig middagsupplevelse hemma med vår lammstek som serveras med rödvinssås, krämigt potatismos med riven ost och gräslök och stekt broccolini. I den här premiumrätten kombineras högkvalitativa ingredienser med enkla steg för steg-anvisningar, så att du kan laga en måltid som är både imponerande och välsmakande.

Allergener:
Sulfiter
Nötter
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Lammstek

4 g

Köttbuljong

60 g

Rödvinssås

(Innehåller: Sulfiter)

25 g

Lingonsylt

1 st

Rosmarin

20 g

Mandlar

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

1 st

Gräslök

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

500 g

Bakpotatis

200 g

Broccolini

½ st

Rödbetor, förkokta

½ st

Lök

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Smör till stekning

1 dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4077 kJ
Energi (kcal)974 kcal
Fett60.2 g
varav mättat27 g
Kolhydrater128.5 g
varav socker74.9 g
Protein38 g
Salt3.9 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Ta fram lammkött så det blir rumstempererat.

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. 

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet och mosa potatis med mjölk, riven ost, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock. 

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

2

Under tiden, krydda kött med salt.

Skär fettsidan i ett 1 cm djupt zickzackmönster.

Placera kött med fettsidan ner i en medelstor stekpanna. Värm upp stekpannan på medelvärme och stek oavbrutet i 8–9 min, eller tills gyllene. 

Höj till hög värme och bryn köttet på alla sidor i 30 sek. Lägg över på en bakplåt med bakplåtspapper med fettsidan upp. Rosta i ugnen i 15 min eller tills genomstekt. 

Låt köttet vila i ett foliepaket till det ska serveras. Köttet kommer att fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

3

Under tiden, finhacka gräslök.

Ansa broccolini.

Skär rödbeta i kvartar.

Plocka och grovhacka rosmarinsblad.

Grovhacka mandlar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek broccolini, rödbeta och mandlar i 5–6 min, tills broccolinin har mjuknat. Krydda med en nypa salt och peppar.

4

Skär lök i tunna skivor.

Smält smör på medelvärme i samma stekpanna som användes till lammet.

Stek lök, rosmarin och lingonsylt i 2–3 min.

Rör i rödvinssås, köttbuljong och vatten. Sjud i ytterligare 1–2 min, tills såsen är väl blandad.

5

Vänd ner gräslök i potatismos precis innan servering.

6

Lägg upp kött, potatismos och grönsaker på tallrikar.

Skeda sås över lamm.