HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOstburgare
topBanner
Ostburgare

Ostburgare

med pommes, karamelliserad lök och aioli

Snabblagad

Glöm allt vad snabbmat heter och sätt tänderna i denna saftiga hemgjorda burgare med smakrik kryddning, gudomlig karamelliserad lök och smaskig aioli. Tillsammans med rosmarinpommes är det utan tvekan veckans godaste måltid!

Allergener:sulfiteräggsenapglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

40 g

Gemsallad

250 g

Potatis

15 g

Rosmarin

50 g

Lök

2 st

Tomat

1 st

Aioli

(Innehållerägg, senap)

3 tsk

Nötfärs

2 msk

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Briochebullar

(Innehållerägg, gluten, mjölkKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av nötter)

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)

Socker*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3310.3806 kJ
Energi (kcal)791.2 kcal
Fett41.7675 g
varav mättat13.7 g
Kolhydrater59.0675 g
varav socker26.4 g
Protein42.845 g
Salt1.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C. Plocka och finhacka rosmarinbladen (kasta stjälkar). Placera pommesen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och strö över hälften av rosmarinen, en nypa salt* och peppar*. Blanda runt väl och rosta i ugnen, 20-25 min.

2

Skiva lök och tomat tunt. Plocka av salladsbladen från stjälken.

3

Blanda resterande rosmarin med nötfärs, panko, ägg* och en nypa salt* och peppar* i en bunke. Forma färsen till varsin burgare - de ska vara något bredare än hamburgerbröden eftersom de krymper när de steks. 

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek burgarna i 4-5 min per sida, tills de är nästan helt genomstekta. Lägg burgarna på en plåt med bakplåtspapper och toppa dem med osten. Placera även hamburgerbröden på plåten och tillaga i ugnen tills osten har smält och brödet är varmt, 4-5 min. VIKTIGT: Burgarna är färdiga när köttet är utan inslag av rosa.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek löken under omrörning i 5 min, medan burgarna steks i ugnen. Tillsätt socker*, balsamvinäger och vatten* (se ingredienslistan) till stekpannan. Fräs löken tills vätskan har kokat bort och löken är karamelliserad, 3-5 min.

6

Dela hamburgerbröden och bre basen med aioli. Toppa med själva ostburgaren, karamelliserad lök, tomat och salladsblad. Servera rosmarinkryddade pommes vid sidan av.