
Glöm allt vad snabbmat heter och sätt tänderna i denna saftiga hemgjorda burgare med smakrik kryddning, gudomlig karamelliserad lök och smaskig aioli. Tillsammans med rosmarinpommes är det utan tvekan veckans godaste måltid!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
15
Balsamvinäger
90
Sallad
400
Potatis
1
Rosmarin
1
Lök
1
Tomat
40
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
250
Nötfärs
15
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
50
Riven mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
2
Briochebröd
1
Ägg
3
Socker
2
Vatten

Sätt ugnen på 220°C. Plocka och finhacka rosmarinbladen (kasta stjälkar). Placera pommesen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och strö över hälften av rosmarinen, en nypa salt* och peppar*. Blanda runt väl och rosta i ugnen, 20-25 min.

Skiva lök och tomat tunt. Plocka av salladsbladen från stjälken.

Blanda resterande rosmarin med nötfärs, panko, ägg* och en nypa salt* och peppar* i en bunke. Forma färsen till varsin burgare - de ska vara något bredare än hamburgerbröden eftersom de krymper när de steks.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek burgarna i 4-5 min per sida, tills de är nästan helt genomstekta. Lägg burgarna på en plåt med bakplåtspapper och toppa dem med osten. Placera även hamburgerbröden på plåten och tillaga i ugnen tills osten har smält och brödet är varmt, 4-5 min. VIKTIGT: Burgarna är färdiga när köttet är utan inslag av rosa.

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek löken under omrörning i 5 min, medan burgarna steks i ugnen. Tillsätt socker*, balsamvinäger och vatten* (se ingredienslistan) till stekpannan. Fräs löken tills vätskan har kokat bort och löken är karamelliserad, 3-5 min.

Dela hamburgerbröden och bre basen med aioli. Toppa med själva ostburgaren, karamelliserad lök, tomat och salladsblad. Servera rosmarinkryddade pommes vid sidan av.

