topBanner
Ostburgare

Ostburgare

med pommes, karamelliserad lök och aioli

Snabblagad

Glöm allt vad snabbmat heter och sätt tänderna i denna saftiga hemgjorda burgare med smakrik kryddning, gudomlig karamelliserad lök och smaskig aioli. Tillsammans med rosmarinfrites är det utan tvekan veckans godaste måltid!

Allergener:äggsenapglutenmjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Pommes frites

1 stalk

Rosmarin

1 st

Lök

1 st

Tomat

½ st

Gemsallad

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

250 g

Nötfärs

15 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

1 paket

Briochebullar

(Innehållerägg, gluten, mjölkKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av nötter)

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

1 msk

Socker*

2 msk

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4299 kJ
Energi (kcal)1028 kcal
Fett52 g
varav mättat16 g
Kolhydrater90 g
varav socker29 g
Protein53 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C.

Plocka och finhacka rosmarinbladen (kasta stjälkar).

Placera pommesen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över hälften av rosmarinen, en nypa salt och peppar*.

Blanda runt väl och rosta i ugnen, 20-25 min.

2

Skiva lök och tomat tunt.

Plocka av salladsbladen från stjälken.

3

Blanda resterande rosmarin med nötfärs, panko, ägg och en nypa salt och peppar* i en bunke.

Forma färsen till varsin burgare - de ska vara något bredare än hamburgerbröden eftersom de krymper när de steks.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek burgarna i 4-5 min per sida, tills de är nästan helt genomstekta.

Lägg burgarna på en plåt med bakplåtspapper och toppa dem med osten.

Placera även hamburgerbröden på plåten och tillaga i ugnen tills osten har smält och brödet är varmt, 4-5 min.

VIKTIGT: Burgarna är färdiga när köttet är utan inslag av rosa.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek löken under omrörning i 5 min, medan burgarna steks i ugnen.

Tillsätt socker, balsamvinäger och vatten (se ingredienslistan) till stekpannan. Fräs löken tills vätskan har kokat bort och löken är karamelliserad, 3-5 min.

6

Dela hamburgerbröden och bre basen med aioli.

Toppa med själva ostburgaren, karamelliserad lök, tomat och salladsblad.

Servera rosmarinkryddade pommes vid sidan av.