HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNachos
topBanner
Nachos

Nachos

med svarta bönor, guacamole och mozzarella

Allergener:sellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 paket

Vitlöksklyfta

75 g

Gul paprika

1 st

Svarta bönor

50 g

Hello Mexico kryddmix

Tortilla chips

Krossade tomater

Chili

Avokado

Lime

Tomat

Koriander

Rödlök

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1591.4053 kJ
Energi (kcal)380.355 kcal
Fett17.246 g
varav mättat5.3 g
Kolhydrater38.8975 g
varav socker1.6 g
Protein17.06 g
Salt2.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Pressa vitlök. Kärna ur och skär paprika i 1 cm breda strimlor. Skölj bönorna i en sil under kallt vatten.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök, paprika och Hello Mexico kryddmix i 5-6 min. Smaksätt med en nypa socker*, salt* och peppar*. Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong och bönor. Låt sjuda ca 5 min tills vätskan har reducerats till hälften

3

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Dela lime i klyftor. Mosa avokado med en gaffel. Smaksätt sedan med juice från 1-2 citronklyftor, chili (stark!), en nypa salt* och peppar*. Blanda ordentligt - och voilà , er guacamole är färdig.

4

Finhacka tomat, koriander och rödlök [1/2 st, 2 pers] och blanda i en skål tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

5

Lägg tortillachipsen i en ugnsform och strö över mozzarella. Tillaga i ugnen 4-5 min.

6

Duka bordet och servera dina nachos direkt från ugnsformen med bönröra, tomatsalsa och guacamole vid sidan av.