topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nachos

Nachos

med svarta bönor, guacamole och mozzarella

.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Grönsaksbuljong

1

Vitlöksklyfta

1

Paprika

1

Svarta bönor

4

Hello Mexico kryddmix

75

Tortilla chips

(Kan innehålla Mjölk)

1

Krossade tomater

½

Röd chili

1

Avokado

1

Lime

2

Tomat

1

Koriander

½

Rödlök

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)380 kcal
Energi (kJ)1591 kJ
Fett17.25 g
varav mättat5.3 g
Kolhydrater38.9 g
varav socker1.6 g
Protein17.06 g
Salt2.2 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Pressa vitlök. Kärna ur och skär paprika i 1 cm breda strimlor. Skölj bönorna i en sil under kallt vatten.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök, paprika och Hello Mexico kryddmix i 5-6 min. Smaksätt med en nypa socker*, salt* och peppar*. Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong och bönor. Låt sjuda ca 5 min tills vätskan har reducerats till hälften

3

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Dela lime i klyftor. Mosa avokado med en gaffel. Smaksätt sedan med juice från 1-2 citronklyftor, chili (stark!), en nypa salt* och peppar*. Blanda ordentligt - och voilà , er guacamole är färdig.

4

Finhacka tomat, koriander och rödlök [1/2 st, 2 pers] och blanda i en skål tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

5

Lägg tortillachipsen i en ugnsform och strö över mozzarella. Tillaga i ugnen 4-5 min.

6

Duka bordet och servera dina nachos direkt från ugnsformen med bönröra, tomatsalsa och guacamole vid sidan av.