Skip to main content
Misoglaserad kolja

Misoglaserad kolja

med syltade grönsaker och kålsallad

Miso är en pasta gjord på sojabönor som är ytterst populär i japansk matlagning. Ikväll steker vi kolja och blandar den med en ljuvlig glaze med misopasta, sojasås och vitlök. Vi serverar vår miso-glaserade kolja med ris, kålsallad och picklad gurka och morot.

Taggar:
Snabb
Under 650 kcal
Mjölkfri
Laga mig först
Allergener:
Senf
Egg
Hvede
Soja
Gluten
Pesce

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Lime

25 g

Majonnäs

1 st

Gurka

12.5 ml

Sojasås

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Strimlad salladsmix

250 g

Kolja

1 st

Morot

30 g

Misopasta

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

1 tsk

Socker till glaze

½ msk

Mjöl till glaze

½ dl

Vatten till glaze

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)2653 kJ
Energi (kcal)634 kcal
Fett14.8 g
varav mättat1.9 g
Kolhydrater84.9 g
varav socker11.4 g
Kostfiber6 g
Protein38.4 g
Salt5.5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Pickla grönsaker
2

Under tiden, skala gurka och morot i långa band med en potatisskalare.

Skär lime i klyftor.

Blanda limesaft, socker, vatten och en nypa salt i en medelstor skål.

Rör i gurka och morot och ställ åt sidan.

Häll av lagen innan servering.

Blanda misoglaze
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda misopasta, sojasås, vitlök, socker, vetemjöl och vatten i en liten skål.

Ställ åt sidan.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Stek fisk
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper, och krydda med salt och peppar.

Stek fisk i 2-3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Ta av från värme och rör i misoglaze. Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda sallad
5

Under tiden, blanda salladsmix och majonnäs i en medelstor skål.

Krydda med salt och peppar.

Servera
6

Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.

Lägg upp ris, fisk, kålsallad och picklade grönsaker på tallrikar.

Ringla misosås över fisken.