De dagar när solen lyser med sin frånvaro behöver vi härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Ikväll gör vi en värmande och mild curry med räkor, rödlök, pak choi och kokosmjölk. För att göra det enkelt blandar vi curryn med nudlar i stekpannan, så den serveras som en rätt. Vi toppar med lime och salladlök, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
1
Pak choi
2
Morot
1
Ekologisk lime
150
Räkor
(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)
100
Kokosmjölk
30
Röd currypasta
150
Sobanudlar
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Salladslök
1
Socker (steg 3)
Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Riv limezest och skär sen lime i klyftor. Skär pak choi i kvartar på längden. Skär morot (oskalad) i 3 cm långa, tunna strimlor. Skär salladslök i tunna skivor. Grovhacka räkor på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot i 3-4 min, tills mjuk. Tillsätt pak choi och ingefära, och stek i 2 min. Tillsätt vitlök, limezest och currypasta och stek i 1 min under omrörning.
Sänk till medelvärme. Tillsätt kokosmjölk [½ paket, 2P], sojasås [½ påse, 2P], socker* [1 tsk | 2 tsk] och räkor. Koka i 3-4 min under omrörning, tills färdiglagade. Ta stekpannan av värme.
Koka upp en kastrull med saltat vatten*. Tillsätt nudlar och låt dem koka tills de är mjuka: 1-2 min för 2P | 3-4 min för 4P Häll av vattnet och skölj nudlarna under kallt vatten.
Tillsätt nudlar till curryn. Smaksätt med limejuice [½ st | 1 st], salt* och peppar*.
Lägg upp nudlar och röd curry i skålar. Pressa över limejuice från resterande limeklyftor. Garnera med salladslök.