topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild röd curry

Mild röd curry

med räkor och fullkornsnudlar

De dagar när solen lyser med sin frånvaro behöver vi härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Ikväll gör vi en värmande och mild curry med räkor, rödlök, pak choi och kokosmjölk. För att göra det enkelt blandar vi curryn med nudlar i stekpannan, så den serveras som en rätt. Vi toppar med lime och salladlök, och så är maten färdig!

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Lättlagad
Allergener:
Kräftdjur
Sulfiter
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Vitlöksklyfta

½

Ingefära

1

Pak choi

2

Morot

1

Ekologisk lime

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

100

Kokosmjölk

30

Röd currypasta

150

Sobanudlar

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)247 kcal
Energi (kJ)1033 kJ
Fett10.13 g
varav mättat8.3 g
Kolhydrater19.78 g
varav socker12.8 g
Protein17.9 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Riv limezest och skär sen lime i klyftor. Skär pak choi i kvartar på längden. Skär morot (oskalad) i 3 cm långa, tunna strimlor. Skär salladslök i tunna skivor. Grovhacka räkor på en separat skärbräda.

Stek grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot i 3-4 min, tills mjuk. Tillsätt pak choi och ingefära, och stek i 2 min. Tillsätt vitlök, limezest och currypasta och stek i 1 min under omrörning.

Koka curry
3

Sänk till medelvärme. Tillsätt kokosmjölk [½ paket, 2P], sojasås [½ påse, 2P], socker* [1 tsk | 2 tsk] och räkor. Koka i 3-4 min under omrörning, tills färdiglagade. Ta stekpannan av värme. 

Koka nudlar
4

Koka upp en kastrull med saltat vatten*. Tillsätt nudlar och låt dem koka tills de är mjuka: 1-2 min för 2P | 3-4 min för 4P Häll av vattnet och skölj nudlarna under kallt vatten.

Blanda nudlar & curry
5

Tillsätt nudlar till curryn. Smaksätt med limejuice [½ st | 1 st], salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp nudlar och röd curry i skålar. Pressa över limejuice från resterande limeklyftor. Garnera med salladslök.