HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMild Röd Curry
topBanner
Mild röd curry

Mild röd curry

med räkor och fullkornsnudlar

De dagar när solen lyser med sin frånvaro behöver vi härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Ikväll gör vi en värmande och mild curry med räkor, rödlök, pak choi och kokosmjölk. För att göra det enkelt blandar vi curryn med nudlar i stekpannan, så den serveras som en rätt. Vi toppar med lime och salladlök, och så är maten färdig!

Taggar:Under 650 kcalBarnvänligLättlagad
Allergener:kräftdjursulfiterglutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ingefära

200 g

Pak choi

2 st

Morot

1 st

Ekologisk lime

150 g

Räkor

(Innehållerkräftdjur, sulfiterKan innehållasoja, senap, fisk, ägg, mjölk, blötdjur, Kan innehålla spår av gluten, sesam, sulfiter, kräftdjur)

100 ml

Kokosmjölk

30 g

Röd currypasta

Sobanudlar

12.5 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)247 kcal
Energi (kJ)1033 kJ
Fett10.13 g
varav mättat8.3 g
Kolhydrater19.78 g
varav socker12.8 g
Protein17.9 g
Salt3.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Riv limezest och skär sen lime i klyftor. Skär pak choi i kvartar på längden. Skär morot (oskalad) i 3 cm långa, tunna strimlor. Skär salladslök i tunna skivor. Grovhacka räkor på en separat skärbräda.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot i 3-4 min, tills mjuk. Tillsätt pak choi och ingefära, och stek i 2 min. Tillsätt vitlök, limezest och currypasta och stek i 1 min under omrörning.

3

Sänk till medelvärme. Tillsätt kokosmjölk [½ paket, 2P], sojasås [½ påse, 2P], socker* [1 tsk | 2 tsk] och räkor. Koka i 3-4 min under omrörning, tills färdiglagade. Ta stekpannan av värme. 

4

Koka upp en kastrull med saltat vatten*. Tillsätt nudlar och låt dem koka tills de är mjuka: 1-2 min för 2P | 3-4 min för 4P Häll av vattnet och skölj nudlarna under kallt vatten.

5

Tillsätt nudlar till curryn. Smaksätt med limejuice [½ st | 1 st], salt* och peppar*.

6

Lägg upp nudlar och röd curry i skålar. Pressa över limejuice från resterande limeklyftor. Garnera med salladslök.