Skip to main content
Mexikansk vegetarisk burritobowl | Gör din egen

Mexikansk vegetarisk burritobowl | Gör din egen

med hemmagjorda tortillachips och avokado

3.9
(94)

Gör middagsupplevelsen till en riktig fiesta med vår vegetariska burritobowl. Vi grundar med ris och texmexkryddad vegofärs, och sen är det upp till var och en att bygga sin bowl med massor av goda tillbehör – som hemmagjorda tortillachips, färska grönsaker och gräddfil.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Barnvänlig
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete
Mjölk
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid
NivåLätt
Antal portioner

180 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

2 st

Tomat

150 g

Basmatiris

½ st

Lök

1 st

Citrusfrukt

2 st

Tortillabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Avokado

4 g

Rökt paprikapulver

5 g

Tex-Mex

1 st

Koriander

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till tortilla

¼ tsk

Salt till tortillachips

¼ tsk

Salt till vegoprotein

Energi (kJ)3858 kJ
Energi (kcal)922 kcal
Fett36.6 g
varav mättat8 g
Kolhydrater113.6 g
varav socker8 g
Kostfiber16 g
Protein32.6 g
Salt5.6 g
Trans Fat0.2 g
Potassium592.1 mg
Calcium26 mg
Iron0.7 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Rosta tortillachips
2

Under tiden, skär tortillas i 3 cm breda band.

Blanda tortillaband med olivolja, rökt paprikapulver och salt i en stor skål.

Placera tortillaband i ett lager på en plåt med bakplåtspapper. 

Rosta i ugnen tills gyllene och krispiga, 4–6 min. Låt svalna.

TIPS: Håll ett öga på dem så de inte bränns vid.

Förbered grönsaker
3

Grovhacka tomat.

Finhacka rödlök.

Finhacka koriander.

Skär lime i klyftor.

Förbered avokado
4

Halvera och kärna ur avokado.

Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Stek vegofärs
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs med Tex-Mex, Ay Cajun-ba och salt i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Servera
6

Lägg upp ris i djupa tallrikar och toppa med vegofärs.

Lägg upp avokado, tomat, lök, tortillachips, koriander, limeklyftor och gräddfil i separata skålar.

Toppa ris och vegofärs med valfria tillbehör.