topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk one-pot

Mexikansk one-pot

med quinoa, svarta bönor och koriander

Laga middag på under en halvtimme med detta enkla recept på en fantastisk mexikansk one-pot med quinoa, svarta bönor och koriander. Allt kokas ihop i samma stekpanna, så sparar vi på disken! Vi toppar härligheten med avokado, salladslök, chili & tortillachips.

Taggar:
Vegetarisk
One Pot
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Avokado

1

Rödlök

2

Morot

1

Vitlöksklyfta

½

Röd chili

1

Majs

½

Svarta bönor

100

Trefärgad quinoa

½

Krossade tomater

5

Tex-Mex

4

Grönsaksbuljong

½

Ekologisk lime

1

Salladslök

1

Koriander

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

75

Tortilla chips

(Kan innehålla Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Salt (steg 3)

Smör (steg 1)

2.5

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)788 kcal
Energi (kJ)3297 kJ
Fett31.01 g
varav mättat8.3 g
Kolhydrater21.9 g
varav socker21.9 g
Protein25.35 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Fräs grönsaker
1

Finhacka rödlök. Finhacka morot (oskalad). Finhacka eller pressa vitlök. Halvera, kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2P] tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* och en generös klick smör* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök och morot i 1-2 min.

Tillsätt Tex-Mex
2

Tillsätt vitlök, chili (spara lite till garnering) och Tex-Mex till stekpannan. Fräs i ytterligare 1 min. Häll av majs och svarta bönor [1/2 paket, 2P]. TIPS: Var försiktig med chili om du inte tycker om stark mat!

Koka one-pot
3

Rör i quinoa, krossade tomater [1/2 paket, 2P], svarta bönor, majs, vatten* [21/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i stekpannan. Koka upp, sänk värmen och sjud i 15-17 min. Rör då och då, krydda med salt* [1 tsk | 11/2 tsk] och en nypa peppar*. TIPS: Tillsätt mer vatten om det är för torrt innan quinoa är färdig. 

Förbered grönsaker
4

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 2 cm stora bitar. Skär lime i klyftor. Skiva salladslök tunt. Grovhacka koriander.

Krydda one-pot
5

Tillsätt en skvätt limejuice och hälften av koriandern till stekpannan.

Servera
6

Lägg upp "one-pot" i skålar. Toppa med riven mozzarella, avokado, salladslök, chili och resterande koriander. Servera med tortillachips.