
I kväll frestar vi med en fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens spännande mexikanska kycklingbowl innehåller kyckling med ost, ris kokt med mexikanska kryddor, salsa med tomat, rödlök, oregano och citrusfrukt, och en ljuvlig avokadocrema. Vi toppar vår härliga kycklingbowl med krämig yoghurt och spicy sriracha, och serverar den med 'street corn' och tortillachips.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½ st
Vitlöksklyfta
½ st
Lök
2 st
Tomat
150 g
Långkornigt vitt ris
10 g
Sriracha
37.5 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
1 st
Citrusfrukt
1 st
Avokado
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Oregano
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
1 st
Majskolv
50 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
5 g
Tex-Mex
¼ tsk
Salt till majs
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Smör till ris
½ tsk
Salt till ris
3 dl
Vatten till ris
¼ tsk
Salt till salsa
¼ tsk
Salt till guacamole

Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft).
Skala och halvera majskolv och placera på en sida av en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, och krydda med salt och peppar.
Krydda kyckling med salt, och placera på andra sidan av plåten.
Tillaga i ugnen i 15–20 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Smält smör i en stor stekpanna på medelvärme.
Fräs Tex-Mex i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Finhacka rödlök.
Grovhacka oregano (spara några hela blad till garnering).
Skär citrusfrukt i klyftor.
Blanda tomat, rödlök, hackad oregano och en generös skvätt citrusfruktjuice i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Krydda med salt och peppar.

Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera, kärna ur, gröp ur avokado med en sked och lägg i en medelstor skål.
Blanda ner vitlök, en generös skvätt citrusfruktsaft, hälften av crème fraiche, salt och en nypa peppar i skålen med avokado, och mosa med en gaffel tills len.

Riv färdig kyckling i strimlor med två gafflar. Toppa kyckling med riven ost och låt den smälta.

Lägg upp ris i skålar och toppa med kyckling, salsa och avokadocrema.
Servera med tortilla chips.
Servera majs på en separat tallrik. Ringla över crème fraiche och sriracha. Garnera med resterand oreganoblad.
TIPS: Var försiktig med sriracha, den är stark.