HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexikansk Kryddad Linsgryta
topBanner
Mexikansk-kryddad linsgryta

Mexikansk-kryddad linsgryta

med tortilla chips och färsk tomatsalsa

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Kvällens kulinariska resa går till Mexiko, vi ska nämligen laga en fantastisk linsgryta med paprika och majs, som får den helt rätt smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi serverar vår linsgryta med en frisk tomatsalsa med lime och koriander, svalkande yoghurt och spröda tortilla chips.

Taggar:SnabbVegetariskKlimatsmartGlutenfri
Allergener:SulfiterSelleriMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

1 st

Paprika

1 burk

Majs

1 paket

Gröna linser

5 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(InnehållerSulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

½ burk

Tomatpuré

2 st

Tomat

1 portionspåse

Koriander

½ st

Lime

50 g

Riven mozzarella

(InnehållerMjölk)

75 g

Tortilla chips

(Kan innehållaMjölk)

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

3 msk

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)725 kcal
Energi (kJ)3033 kJ
Fett31.43 g
varav mättat9.1 g
Kolhydrater73.08 g
varav socker22.7 g
Protein31.77 g
Salt5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka lök.

Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Häll av majs och linser i en sil.

2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Tillsätt lök och en nypa salt, och fräs i 2 min.

Tillsätt paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grönsaksbuljong och tomatpuré [1/2 burk, 2P], och stek i 1 min.

3

Sänk till medellåg värme.

Rör i majs, linser, limejuice [1 tsk | 2 tsk], vatten [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 5-6 min.

4

Finhacka tomat och ställ åt sidan i en skål.

Grovhacka koriander.

5

Pressa resterande limejuice i skålen med tomat. Tillsätt socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], hälften av koriandern, och smaka av med salt och peppar. Blanda väl och ställ åt sidan.

6

Lägg upp linsgryta i skålar.

Garnera med riven ost, tomatsalsa och resterande koriander.

Servera med en klick yoghurt och