HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexikansk Kryddad Linsgryta
topBanner
Mexikansk-kryddad linsgryta

Mexikansk-kryddad linsgryta

med tortilla chips och frisk tomatsalsa

Kvällens kulinariska resa går till Mexico, vi ska nämligen laga en fantastisk linsgryta med paprika och majs, som får den helt rätt smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi serverar vår linsgryta med en frisk tomatsalsa med lime och koriander, svalkande gräddfil och spröda tortilla chips.

Taggar:One PanSnabbVegetarisk
Allergener:sulfitersellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

1 st

Röd paprika

150 g

Majs

1 paket

Gröna linser

5 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ burk

Tomatpuré

2 st

Tomat

1 portionspåse

Koriander

½ st

Ekologisk lime

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

75 g

Tortilla chips

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

3 msk

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)715 kcal
Energi (kJ)2990 kJ
Fett30.84 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater71.41 g
varav socker20.4 g
Protein31.1 g
Salt5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka lök. Halvera, kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Häll av majs. Skölj linser under kallt vatten.

2

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök i 2 min. Tillsätt paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grönsaksbuljong och tomatpuré [1/2 burk, 2P], och stek i 1 min.

3

Sänk till medellåg värme och rör i majs, linser, en skvätt limejuice, vatten* [3 msk | 6 msk] och salt* [1/2 tsk | 1 tsk]. Sjud i 5-6 min. Krydda med peppar*.

4

Finhacka tomat och ställ åt sidan i en skål. Grovhacka koriander.

5

Tillsätt en skvätt limejuice, socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och hälften av koriandern till skålen med tomat. Smaka av med salt* och peppar*. Blanda väl och ställ tomatsalsan åt sidan.

6

Lägg upp linsgryta i skålar. Strö över riven ost, tomatsalsa och resterande koriander. Servera med gräddfil och tortilla chips.