
Kvällens kulinariska resa går till Mexico, vi ska nämligen laga en fantastisk linsgryta med paprika och majs, som får den helt rätt smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi serverar vår linsgryta med en frisk tomatsalsa med lime och koriander, svalkande gräddfil och spröda tortilla chips.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Lök
1
Paprika
1
Majs
1
Gröna linser
5
Tex-Mex
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
4
Grönsaksbuljong
½
Tomatpuré
2
Tomat
1
Koriander
½
Ekologisk lime
50
Riven mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
½
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
75
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
1
Olivolja (steg 2)
3
Vatten (steg 3)
¼
Socker (steg 5)
½
Salt (steg 3)

Finhacka lök. Halvera, kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Häll av majs. Skölj linser under kallt vatten.

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök i 2 min. Tillsätt paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grönsaksbuljong och tomatpuré [1/2 burk, 2P], och stek i 1 min.

Sänk till medellåg värme och rör i majs, linser, en skvätt limejuice, vatten* [3 msk | 6 msk] och salt* [1/2 tsk | 1 tsk]. Sjud i 5-6 min. Krydda med peppar*.

Finhacka tomat och ställ åt sidan i en skål. Grovhacka koriander.

Tillsätt en skvätt limejuice, socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och hälften av koriandern till skålen med tomat. Smaka av med salt* och peppar*. Blanda väl och ställ tomatsalsan åt sidan.

Lägg upp linsgryta i skålar. Strö över riven ost, tomatsalsa och resterande koriander. Servera med gräddfil och tortilla chips.